Afwijking

In tegenstelling tot waarop iedereen gerekend had geen lossing in Arlon maar meer Oostelijk, namelijk Echternach. Dit is een grensplaats aan Duitsland. Ben der ooit eens op vakantie geweest. In Duitsland grenst het aan Bittburg en dan weet je voldoende. Heerlijke goudgele versnaperingen. Een entlocatie gooide roet in het eten dus verplaatsen. In eerste instantie zeg je dan, Ga naar Chimay. Zelfde afstand, zelfde richting. Maar het liep dus anders. Mede doordat de wind Zuidoost zou opzoeken was het IWB van mening meer Oostelijk te gaan lossen. De wind echter zou in het begin in die hoek hebben gezeten maar gaandeweg de dag werd het steeds meer Zuid. Om een lang verhaal kort te maken, de vlucht verliep, kijkend naar de omstandigheden, best redelijk. Bijna geen enkele melker realiseerde een topuitslag met veel duiven in de top en uitslag. Dat zegt in feite genoeg. Bij klokafslaan ontbraken de nodige duiven. Nu zitten wij in een fase dat de duiven de nodige ervaring hebben opgedaan waardoor de kans op thuiskomen is toegenomen. Bij mij waren s’ avonds 7 van de 10 thuis. De volgende morgen nog 2 nagekomen zodat 1 nog onderweg is. De eerste natour stond ook op de planning. Ook hier een hard hoofd in de afloop. Gelukkig verliep dit ook zonder grote verliezen bij mij. Wel bij sommige anderen was dit anders. Bij mij liep een duif binnen van een liefhebber die maar liefst 14 van de 34 kwijt was. Bij mij van de 15 dezelfde dag 13 terug. Zondag nog eentje terug waarbij de schade zo groot was dat mee doen geen optie meer is. De laatste werd gemeld in Emmen.  In Emmen?. Yep. Dan weet u wel hoe de vlag er bij hangt denk ik. Gelukkig weet deze jonge dame de voerbus te vinden en zal met toevoeging van extra bonen en erwten de schade misschien meevallen. 

Opvallend.

De eerste van Echternach komt uit een koppel waarvan ik afgelopen jaar ook al 3 bruikbare jongen had. Eentje daarvan vloog inprincipe 2 keer de eerste waarvan Champagne met een voorsprong van 6 minuten op een duif van de volgende liefhebber. De winnaar van deze week deed dit dunnetjes over. Met een vertraging van ongeveer 2 minuten, te zien op camerabeelden, bedroeg de voorsprong op nummer 2 toch meer dan 5 minuten. Echte vooruitvliegers zijn. En het is bepaald geen eendagsvlieg want met een 3e en 11e in de club weet ze wat kopvliegen is. Vader komt van Gerald E., de moeder is een nazaat van de Koopman- en Denabeelledoffer. We gaan zien wat ze verder gaat doen. De eerste van de natour is een Kleinkind van Moritz. Haar vader is een zoon van de 2e nationale asduif van Nederland. Hij stond gekoppeld aan de Belg 96. Opnieuw uit haar een winnaar. De zoveelste. Op hier opvallend dat ze ondanks de korte vlucht meer dan 2 minuten los vliegt. Misschien lag het wel aan het weer. 

Niet veel.

Het is nu een kwestie van volhouden. Geen gekke dingen gaan doen om duiven sneller te laten vliegen. Gisteren nog wel even gelapt op 25 kilometer maar daar is nu niet tegen te rijden. Zelfs niet met de wind tegen. Normaal gesproken lap ik niet maar door mist was trainen bij huis niet mogelijk. Later loslaten is geen optie omdat ze dan meteen weer naar binnen willen. Dan maar lappen. Opvallend dat 2 late jongen maar liefst 90 minuten deden over een afstand waar de rest slechts 20 minuten voor nodig had. Komend weekend belooft de wind uit de Noordhoek te blazen zodat het onder de kenners een “echte” vlucht lijkt te worden. Voor mij hoeft dit niet zo nodig maar aan het weer iets veranderen kun je toch niet. Reims staat op het programma, voor mij 440 kilometer ongeveer. De laatjes gaan naar Gennep, 137 kilometer. Allemaal succes. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.