Bijzonder

Dit durf ik wel te stellen als ik naar de uitslag van afgelopen weekend kijk. Maar liefst de eerste 8 plaatsen waren in de club voor duiven van mij. Dit heb ik nog niet eerder mee gemaakt. Nu moet gezegd dat de groep overnachtspelers bij ons aanzienlijk is. Die hebben geen verduisterde duiven en zijn na een paar vluchten min of meer kansloos. Neemt niet weg dat dit een mooie opsteker is. De gezondheid is aanwezig en bijna geen verliezen. Afgelopen weekend is opnieuw de 823 niet thuis gekomen. Deze jonge dame heeft blijkbaar nog een 2e hok want steeds komt ze halverwege de week weer eens buurten aan de Boonackers. Deze week was de 839 de eerste in de klok. Zij is de nestmaat van de 838 die op Gennep de eerste pakte. Vader is een zoon van de Belg (samenkweek met Herman Kasperink) en een duivin rechtstreeks Tonnie Snijders. DE tweede duif is ook een opvallende. Die vloog op Kalkar ook al een eerste en nu na een hokgenoot de 2e. Zij is een jong van de 2e ronde en nog een echte jonge duif. Komt uit de 30-euroduif keer een dochter van de Belg. Opvallend dat op een ander hok in Rayon 6 bij de eerste 10 ook nog een kleinkind van de 30-euroduif staat. Ingeteeld naar de Belg 69. Zullen wel geen slechte zijn denk ik maar zo. 

Verschil.

Je vraagt je zelf af hoe het in 2022 met de jonge helemaal niet ging. Zelfde systeem en in grote lijnen de zelfde duiven. En toch ging het toen slecht. Die trend zette zich in 2023 door met de oude duiven. DE jaarlingen bakten er bijna niets van terwijl de andere jaargangen redelijk presteerden. Dat durf ik te zeggen met 3 duiven binnen de eerste 25 asduiven kort in de CC.  Waar ligt dit aan??. Als de overjarige duiven wel goed presteren kan ik maar 1 conclusie trekken. Die hebben het niet. 

Systeem. 

Qua voer ben ik dit jaar met de jongen Lasterie Speciaal gaan voeren. Zelfs tijdens de kweek heb ik deze mengeling gevoerd. Wel iedere morgen de bak van Willem als toevoeging. Verder iedere dag schoon grit. Aan het eind van de week Turbo van Matador toegevoegd. Dit met name om duiven thuis te krijgen. Ze moeten reserves hebben. Door schade en schande ooit eens met krap voeren heeeel veel duiven verspeeld. Op vrijdag krijgen mijn jongen altijd een soort Boardingmix. Hier heb ik zeer goede ervaringen mee. Door deze samenstelling hebben duiven minder behoefte aan water omdat deze samenstelling vocht vast houdt. En dit merk ik iedere weekend tot nu toe aan de drinkpot. Die is s’ avonds nog voor de helft vol. Mijn duiven hebben bij thuiskomst altijd schoon water. Pas s’ avonds doe ik TKK in het water. Een natuurproduct tegen het geel. Ook bij thuiskomst altijd een piksteen, ter vervanging van elektrolyten, in het hok. Tot en met maandag de volle mep TKK, daarna de rest van de week een lichtere dosis. Op vrijdag dan weer schoon water. Balance krijgen ze over het voer. Dit laat ik een poos staan zodat het in het voer kan trekken. Na de diverse entingen hebben mijn duiven geen enkel medicijn gehad. Geen koppenkuur, geen geelkuur. DE duiven zijn door het toedienen van TKK altijd geelvrij. Duiven die ondanks deze methode niet in goede gezondheid verkeren zullen moeten vertrekken. Dat dit systeem werkt wordt op diverse hokken bewezen. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.