Bijzonder

Dat kun je de gebeurtenissen afgelopen zaterdag wel noemen. Door verschillende omstandigheden moesten de duiven uit Sittard vertrekken richting Venlo. Eerst begin je spontaan achter de oren te krabben, later, als de oorzaken bekend zijn moet je stellen dat het niet anders kon. Nu had ik op voorhand al een hard hoofd in een massale lossing op een vitessevlucht maar in onze omgeving verliep de vlucht goed. Hoe anders was dit in Friesland. Daar stonden liefhebbers op de banken maar bepaald niet van blijdschap. Overigens vroeg ik mij al af hoe en waar de duiven in Sittard gelost konden worden bij het Fortuna stadion. Ik kom hier al jaren vanwege mij bezigheden bij FC Emmen maar zag nooit ruimte voor een massale lossing. Van dit alles keek ik dan ook niet op. 

Voor mij verliep de vlucht prima. In de club de eerste met de jongen en op de natour 2e en dat met een laat jong. De eerste op de natour en de gewone jonge duivenvlucht zijn volle broers van elkaar en komen uit een doffer van J.W. en een dochter van de Belg 96.  In 2018 deed ik samenkweek met H.K. in Wezep. Hieruit heb ik een doffer en een duivin. Beide hebben al een eerste prijswinnar gegeven. Mooi voor de toekomst dacht ik zo. Overigens was K. dit weekend zelf ook eerste met een jong uit een broer van mijn duiven. Toeval??. Dacht het niet. En dat na een bij mij bijzonder slechte vlucht uit Arlon de week ervoor. Volgens F.E. heb je soms van die vluchten. Afgelopen week grootmeester, de week ervoor slechts 2 staartprijzen. Volgens E. Krijg je dit meest met geen duivenweer zeg maar. En dat klopte min of meer omdat de snelheid te laag was, en het verloop te lang duurde. Afgelopen zaterdag was dit anders. In de club een concoursduur met de jongen van 8 minuten. Dat is redelijk snel. DE natourvlucht stond aanzienlijk langer open. Kwestie van ervaring. Toen de prijzen bij de jongen verdiend waren, zaten nog maar 8 natourduiven in de klok op clubniveau. Zo zie je maar waar de natour eigenlijk voor bedoeld is. Leren en niets anders. 

Komend weekend dan de laatste vluchten. Natour gaat naar Burdine, de jongen naar Champagne. Eens kijken wat dit gaat worden. Ze gaan allemaal weer mee. Geen duiven verspeeld afgelopen weekend. Allemaal succes. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.