Donderdag, 6 juni 2019

Onzin.

Soms heb ik tijd om in duivenbladen, magazines zoals u wilt, te lezen. Afgelopen weekend was het zover. Mooi om verschillende stukjes te lezen. Het geeft maar weer eens aan hoe divers de verzorging van duiven bij liefhebbers is. Nummer een geeft volle bak, nummer 2 voert met de lepel terwijl nummer 3 voer op de weegschaal legt. En allemaal vliegen ze goed. Een kwestie van selecteren. Duiven die normaal gesproken per gram gevoerd worden, moet je niet in een keer volle bak geven. Dat is een weelde waar ze niet mee om kunnen gaan. Vergelijk het met een hele week droog brood en dan ineens alle dagen naar de snackbar. Lijkt mij niet goed. Als je dan leest hoe sommige liefhebbers dingen doen, dan zakt je de spreekwoordelijke broek naar beneden. Liefhebber X had een broertje dood aan medicijnen. Dat kan, dat hebben meer liefhebbers en niet de minste kan ik u vertellen. Als je dan verder leest en ziet dat X bij thuiskomst BS geeft en vervolgens op dinsdag een middel tegen luchtweginfecties!!!!!!, Na het seizoen een uitgebreide kuur tegen paratyfus. Tja, wat moet je daar dan nog van geloven. Eerst zeggen, ik doe niets en vervolgens komt de medicijnkast open. 

Niet best.

Overigens moet je goed kijken als je duiven bij liefhebbers haalt. Hoe spelen die met duiven en nog belangrijker, wat geven die de duiven om te presteren. Het is een gegeven dat duiven die op medicinale basis in de benen moeten worden gehouden het op termijn gaan verliezen. Van W. hoorde ik dat hij bij een zeer bekende en goed spelende liefhebber een ronde jongen had gekocht. Deze liefhebber was eentje die in de ontsmettingsmodus acteerde. Het duurde niet lang of W., die duiven op natuurlijke basis houdt, werd geconfronteerd met veel uitval onder deze duiven. Gekscherend, ze zaten voor het raam te bedelen om een geeltablet. Nu, een tijdje later, hebben ze allemaal het veld moeten ruimen. Veel geld armer maar een illusie rijker. Overigens is W. bepaald geen prutser en speelt op dit moment prima met zijn duiven. 

Wind.

Komend weekend wordt op zaterdag een harde wind voorspeld. Het zal zorgen voor hoge snelheden, dat is zeker. Mijn duiven gaan naar Venlo. Goed 160 kilometer en die zijn in 90 minuten weer thuis denk ik. Zolang de wind niet in Zuidoost zit zal de vlucht goed verlopen. In ieder geval moeten ze het kopje erbij hebben anders zitten zo boven de Waddenzee. De weg terug zal zeker niet zo gemakkelijk zijn als de reis naar het Noorden. Ik wens iedereen veel succes toe.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.