Een rommeltje.

Als duivenmelker zijnde weet je niet meer waar je aan toe bent. Lees. Twee weken terug zou de zaterdag heel slecht worden. Gekozen werd voor een lossing op vrijdag waarop het moment van thuiskomst echt hoosde. De zaterdag was het redelijk vliegweer. Een week later was de vrijdag de beste dag voor een lossing. Zaterdag zou het slecht worden. Geen lossing op vrijdag maar op zaterdag. Door het slechte weer geen lossing op zaterdag maar op zondag. Dit betekende voor onze jonge duiven 3 nachten mand!!!!!. Gevolg, bij thuiskomst van de duiven veel uitgedroogde exemplaren vanwege niet drinken in de mand. Een leek bij mij in de tuin riep, “hoe kun je dit die dieren aan doen”?. Wat moet je dan zeggen. Het was echt verschrikkelijk om te zien. Afgelopen week opnieuw slechte voorspellingen voor het weekend. We gaan op vrijdag lossen. Zaterdag wordt het niet. Vrijdag viel tegen. Het werd een lossing in de middag en dan weet je het wel. Zaterdag konden de meeste lossingen plaats vinden. Zondag was het, zoals voorspeld, prachtig vliegweer. Uit bovenstaand kun je in feite maar 1 conclusie trekken. Gewoon alles maar bij het oude laten. Kun je niet lossen op de afgesproken dag dan terug naar huis of MAXIMAAL met jonge duiven, 2 nachten mand. Naast dit alles wil ik wel kwijt dat iedereen die beslissingen neemt dit naar eer en geweten doet. Het beste voor ga ik van uit. Echter pakt de praktijk dus duidelijk anders uit. Ikzelf had in de oude situatie beslist geen duiven te spelen dit weekend. Na de 3 nachten mand hadden enkele duiven in mijn ogen een jasje uit gedaan. Dus afgezegd temeer de vooruitzichten opnieuw 3 nachten mand op zouden kunnen leveren.  Later op de dag dus de mededeling van donderdag korven, vrijdag vliegen. Toen besloten toch maar mee te doen.

Bammmmm.

De eerste gespeeld afgelopen weekend in het samenspel. En niet zo maar, nee, met maar liefst 6 minuten voorsprong op nummer 2. En dit zegt volgens mij voldoende over de vlucht. Een wind uit Oost/Zuidoost en dan weet je het wel. Na nummer 1 was het wachten geblazen. Maar liefst 17 minuten later kwam mijn nummer 2. Daarna druppelde het duiven. Een vitesse concours dat 3 kwartier open staat. Dit jaar nog niet eerder mee gemaakt maar 6 stuks misten nog bij het intreden van de duisternis. De volgende dag nog 4 na gekomen. Dus 2 in de min. Beide uit de 30-euro duif waarbij eentje ook al een eerste en tweede in de club gevlogen had. En dat is natuurlijk zonde. Mijn eerste, de 839, vloog in de club op Venlo ook al de eerste. Zij komt uit de samenkweekduif Kasperink/Belg 96 met een duivin van Tonny Snijder. Haar zus, de 838, was op Gennep de eerste in de club. Een goed stel dus. 

 

GP.

Komend weekend de eerste GP vlucht. Ik denk dat er 20 mee gaan. Wat het weer wordt kijk ik niet meer naar. Ik heb de glazen bol in de kast gezet. Voorspellen moet je aan experts over laten. Daar hebben wij blijkbaar genoeg van rond lopen. De duiven gaan naar Rethel, voor mijn duiven 404 kilometer. Ze staan er nog steeds goed op. Strak in het pak. Nog steeds geen medicijnen. Doe ik ook niet meer trouwens. Alleen TKK en balance. Iedere morgen de bak van Willem. Blijkbaar doen ze het daar prima op. De pikstenen gaan wel hard met deze omstandigheden. Na 1 dag is een piksteenpotje helemaal op. Dit werkt hetzelfde als elektrolyten. Zouten. Wat bij 1 nacht mand ook prima werkt is de boardingmix. Bij thuiskomst wordt niet veel gedronken. Wel. dit was het tot dit moment. Succes allemaal

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.