Het zit erop.

Eindelijk, het is zover. Einde seizoen 2022. Voor mij duurde het allemaal net wat te lang. Duiven niet in vorme. Waarschijnlijk een groep die “het” niet heeft. De laatste vlucht was de eerste die niet op de afgesproken dag gelost kon worden. Voor de leerschool van mijn duiven prima. Dan weten ze ook meteen wat een extra nacht mand is. Belangrijk voor de rest van hun leven. Als ze mogen blijven tenminste. Meest is selectie als jonge duif moeilijk. Goed vliegen als jong is geen garantie voor succes in de toekomst. Mijn 224 vloog als jong geen enkele prijs. Als jaarling was zij een van mijn beste duiven ooit. Haar zus, de 223, vloog als jong in kampioensstijl en later ook geweldig. Afgelopen jaar had ik de 102 en 109. Twee hele goede duivinnen. Als jaarling bakten ze er helemaal niets van. Toch laat ik beide zitten. Iets van een koe die wel eens een minder jaar heeft. 

Boxtel.

Werd uiteindelijk de losplaats. Om 12.15 uur konden ze vertrekken. Bij mij opnieuw geen duiven op tijd. Extreem laat was het niet want in de club was mijn eerste nog de 4e duif. Een vertekend beeld overigens vanwege late jongen van overnachtspelers. Alles wel weer terug zodat bij mij de natour slechts 1 duif opleverde die niet thuis is gekomen. Ik heb weinig duiven gezien. Dat kwam denk ik mede doordat in mijn omgeving niet meer gekorfd mocht worden vanwege vogelgriep. Ik zat net aan de goede kant van de straat en die van mij gingen dus mee. Ze moesten wel uit de koppels komen die, mede door de wind meer aan de westkant trokken. Of was het dan toch te weinig kwaliteit?. Wel opvallend is het presteren van een Duitse aanvlieger. De eerste vlucht een dag later maar daarna 3 keer raak in de vereniging. En dat op 3 oude pennen, een halve staart en een op sommige plekken een kale kop. Die laat ik dus maar zitten. Na de vakantie ga ik wel kijken wat blijft zitten. Met de oude duiven heb ik de keuze wel gemaakt. Een paar kwekers die na 3 jaren of meer nog niets bruikbaars hebben gegeven kunnen ook vertrekken. Ik wil in ieder geval niet veel vlieg- en kweekduiven hebben. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.