Home Sweet Home

Na een korte vakantie proberen de draad op te pakken. Was der wel aan toe moet ik zeggen. Drukke baan, weinig tijd, zelfs voor vakantie. Dit heb je als jij alleen de financiële administratie doet. Dan komt alles op jouw schouders terecht. Alles is kleinschalig maar zorgt voor veel, heel veel werk. De draag opgepakt dus. Vriend K. heeft de duiven prima verzorgd in deze periode. Mooi dat je hier op bouwen kunt.

Ruien.

Doen de duiven nog steeds. Met name de jongen gooien nog veel pluim. Mooi om te zien. Ook pennen vind ik iedere dag nog behoorlijk. De kwekers daarentegen schieten al mooi op. Hier zijn de meeste pluimen en pennen vervangen. Klaar voor de kweek zeg maar over een paar weken. De vliegduiven zitten nog steeds bij elkaar. door de rui hebben ze niet de behoefte om aan een nest te beginnen. Komt natuurlijk ook door de steeds korter worden dagen. Sinds een paar weken voer ik de duiven 1 keer per dag. Hierdoor hoef ik straks s’avonds geen lampen meer aan te hebben om te voeren. Overigens las ik in Duifke Lacht een interessant artikel over het voeren van jonge duiven. Die werden slechts 1 keer per dag gevoerd en wel na de training. Het voer zou dan de volgende dag volledig verteerd zijn waardoor de kans op ziekte verkleind zou kunnen worden. DE liefhebber die dit toe paste was zeer tevreden over het resultaat. Ook W. de B. Voerde zijn duiven slechts 1 keer per dag in de periode dat er nog gewerkt moest worden. Nu niet meer vanwege pensionering. Iets om deze winter maar eens over na te denken.

Verbouwen

Binnenkort worden de hokken aangepakt. Bij mij is 1 afdeling al ontmanteld en zitten de duiven mooi ruim op schapjes. Doffers en duivinnen mooi bij elkaar. Wel zijn de hokken onder deze omstandigheden bijzonder vochtig. Heb ik altijd last van. Mede doordat de zon laag staat en de hokken op Oost en Noord staan, warmen ze slecht op en vocht verdampt derhalve slecht. Je zou de vloerverwarming aan kunnen zetten maar dit lijkt mij voor deze periode niet goed. Regelmatig schoon maken lijkt mij de beste oplossing.

Duitsland.

Nee, dit gaat niet over mijn vakantie maar over het afdelingsvoorstel om de eerste vluchten vanuit Zuidoost, Zuid en later Zuidwest te gaan vliegen. Een draaiend vliegprogramma zeg maar. Persoonlijk vind ik het een griezel. En ik denk dat ik niet de enige ben. Vluchten uit het verleden hebben bewezen dat je voor deze discipline, andere duiven hebben moet. Duiven die gewend zijn uit deze richting te vliegen. Je had vroeger zelfs zogenaamde Duitslandspecialisten. Ik heb in mijn archief gekeken en enkele uitslagen vanuit Helmstedt naar boven weten te toveren. Hier wordt gesproken van vlot verlopen concoursen terwijl ze op een afstand van nog geen 300 kilometer, anderhalf uur open staan. Munchen, vluchten die dagen open stonden. Garant voor traag verloop. Moeten wij dit willen??. In mijn optiek niet. Weinig tot geen kruislossingen spreekt men over. Ik weet dat Duitse liefhebbers in het begin vluchten vanuit Nederland organiseren. Apeldoorn, Boxtel stonden op het programma. Ook vluchten vanuit België. Ik voel op mijn klompen al aan dat deze duiven dwars door die van ons zullen komen. Hoezo geen kruislossingen??. Dat men vanuit Zuidelijke richting gaat vliegen vind ik geen probleem. Maar Oost, Zuid-oost, geeft mijn portie maar aan Fikkie. Overigens moet ik wel stellen dat op 2 vluchten vanuit Helmstedt, mijn duiven bijzonder succesvol waren met zelfs in 1987 een 6e nationaal. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.