In de breedte redelijk.

Meer kan ik der niet van maken. Tevreden ben ik in ieder geval niet met de tot nu toe getoonde prestaties van mijn duivinnen. Op verenigingsniveau niet eens een duif in de top 10. Wel 11 van de 19 in de prijzen. Dat wel weer. Ik kijk het nog even aan. Na de komende 2 midfondvluchten, of nog eerder, zal de eerste selectie plaats vinden. In ieder geval 3 exemplaren komen steeds te laat. Niet een beetje, maar steeds uren te laat. Die hebben het niet denk ik. Mede doordat afgelopen jaar het aantal jonge duivinnen bijna op 1 hand waren te tellen loop ik tegen dit probleem aan. Hierdoor bleven enkele oude duivinnen zitten die misschien het veld al hadden moeten ruimen. Overigens was een van die herkansers afgelopen weekend wel mijn eerste. Daarnaast kwamen de jaarlingen ineens beter naar huis. Maar liefst 3 stuks bij de eerste 5. Dat geeft de burger dan wel weer moed. Maar misschien ook wel een signaal dat de kwaliteit best wel een stukkie beter mag worden. Een tegenvaller was het verlies van de 144. OP Venlo nog mijn eerste en nu dus weg. Jammer want zij had al eens een eerste en tweede op verenigingsniveau gevlogen. Al met al stemt alles dus niet tot tevredenheid. Aan de andere kant was dit pas de 3e vlucht en kun je misschien nog niet veel zeggen over het verdere verloop.

Jongen.

Afgelopen maandag kregen deze een spoedcursus koppelvliegen. Na een week rondslenteren werd het tijd om het luchtruim te kiezen. Op 1 exemplaar na, die dacht een kortere route door het huis te kiezen terwijl de deur nog dicht was, vliegt nu 3 dagen later alles in 1 grote groep rond.  DE slimste duiven haal je der wel uit. Je hebt ook die nu na 2 dagen nog steeds niet weten waar ze naar binnen moeten. Ik ben hier gemakkelijk in. Niet naar binnen, geen eten. En dat is ze aan te zien. Ze rennen voor de drengels langs maar gaan vervolgens niet naar binnen. Veel voer ben ik op deze wijze niet nodig. Het is nu aanhaken of afhaken. Niet alles is geschikt. Komend weekend de eerste orale enting tegen paratyfus, kort daarop gevolgd door de 2e enting paramyxo/rota. Eventueel ook pokken. Ik heb nog enkele exemplaren van ronde 2 bij de kwekers in lopen. Die kunnen zo goed leren eten. Komend weekend worden deze bij de rest geplaatst. Doordat ze weten wat de pot schaft zullen ze niet zo snel terug vallen door te weinig voedsel. 

Arlon.

Komend weekend staat Arlon op het programma. Voor mij goed 350 kilometer. De sprongen die we tegenwoordig maken zijn groot. Echter voor goede ervaren duiven die gezond moet dit geen al te groot probleem zijn. Net zoals bijna alle vluchten nu ook weer een wind uit Oostelijke richting. Als het klopt tenminste. Met deze voorspelling kun je de uitslag grotendeels al wel weer op voorhand in elkaar sleutelen. 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.