Interessant.

Dat vroeg ik mij af. Wat was interessant afgelopen jaar?. Voor mij persoonlijk vond ik de bijdragen van Michel Beekman in het spoor m.b.t. de GPS ringen interessant. Zo konden wij zien dat de vluchten in het het zogenaamde nationale grandprix weekend voor de junioren, letterlijk en figuurlijk in het water vielen. Sommige duiven zaten net voor de buien, anderen zaten er net achter met als gevolg dat deze in feite kansloos waren voor een mooie klassering. Michel zag bij het gebruiken van de gegevens dat sommige duiven voor de bui naar links of naar rechts gingen. Dit is nu net informatie waar liefhebbers iets aan hebben. Je hebt altijd liefhebbers die denken dat de duiven iets mankeren. Ze zullen meteen naar de medicijnpot grijpen omdat waarschijnlijk iets niet klopt. Zo wordt op den duur het presteren alleen maar minder i.p.v. beter. Ook kun je nar verloop van tijd zien waar de trek van duiven is. Waar gaan ze langs. Wat doet een Zuidoostenwind met duiven, en wat een Westen. Allemaal info waar we iets aan hebben. Bij info zal het denk ik blijven want aan weersomstandigheden kun je simpelweg niets veranderen. 

Medicijnen.

In nagenoeg alle interviews wordt aandacht geschonken aan de medische begeleiding van liefhebber in kwestie. Als je leest wat liefhebbers allemaal doen? Tis niet te geloven. Zoals u weet was ik vroeger ook voor alles in. Als de duiven maar gezond bleven. Nu, vele jaren later, weet ik wel anders. Blijf met je handen van antibiotica als het niet nodig. In het laatste duivenboek dat ik las stond het gebruik van Rodinazole bij duiven. Het “wondermiddel” werd eerst op basis van 5% verkocht. Later werd het 10% en inmiddels, als je resultaat hebben wil, is het percentage al 40%!!!!. Waar zijn we mee bezig. Tijdens een onderzoek werd een duif aangeboden die besmet was. De duif kreeg drie dagen na elkaar een capsule opgestoken en waas daarna nog besmet. Hoe wil nu iemand die na thuiskomst 2 dagen met een ontsmettingsmiddel, besmette duiven weer gezond krijgen?  Dat gaat niet meer lukken. Niet alleen met rodinazole maar ook met diverse andere middelen is het eind  van gebruik in zicht. Dierenartsen zullen steeds meer medicijnen niet meer kunnen leveren. Voor mij is het gebruik van Balance en TKK een belangrijk onderdeel van de sport geworden. 

Selectie.

Heeft bij mij inmiddels plaats gevonden. Het moet gezegd, de ruimte in mijn hokken is behoorlijk toegenomen. Veel duiven hebben het veld moeten ruimen. De bedrijfsblindheid heeft plaats gemaakt voor de realiteit. Duiven, en niet stambomen, moeten presteren. Als ik kijk wat mijn jongen gepresteerd hebben, met een vleugje ander bloed, dan weet ik voor mij zelf wel genoeg.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.