Kan het?

Dat vraag ik mij af na weer een uitwedstrijd van onze FC. Prioriteiten stellen noemt men dat. Alles keurig gevoerd om een uur of 1. De duivinnen had ik klaar gezet zodat mij vrouw ze op het juiste tijdstip voeren kon. Training ging dus niet door. Kan dat zo maar. Ach, als het keihard geregend had waren ze ook binnen gebleven. Tenminste, bij mij dan. Regen en trainen zou kunnen maar dan in de ochtend. Hebben ze de hele dag om te drogen. S’ avonds is het een ander verhaal. Nat de slaap in is in mijn optiek niet oké. In deze fase van het seizoen is het volgens mij ook niet nodig dat door de duiven keihard getraind wordt. Een beetje minderen lijkt mij zelfs meer op zijn plaats. Met duivinnen wel uitkijken met voeren geblazen. Wat een wereld van verschil tussen het spelen van duivinnen en doffers. Omdat ik alleen met duivinnen speel is het voeren van mijn doffers een “piece off cake”. 1 keer per dag volle bak met een deel gerst hier aan toegevoegd. Ligt de volgende dag nog iets gerst in de bak dan krijgen ze iets minder totdat de gerst allemaal op is. En zo gaat het de hele tijd door. 

Droog.

De laatste tijd is hebben we te maken met een droog weertype. Al het vocht is inmiddels uit het hok verdwenen. Tijd om op de hygrometer het vochtgehalte in de gaten te houden. Een te droog hok kan luchtwegproblemen veroorzaken. Ik sproei iedere morgen een paar keer balance boven mij duivinnen tijdens het eten. Goed voor de koppen en tegen de droogte. Twee vliegen in 1 klap. En als het dan toch nog te droog blijft zo hier een daar iets water in het hok laten vallen. Problemen met de koppen is vaak een hokprobleem. Verkeerde verluchting o.i.d.. Kuren helpt nagenoeg niet. Tijdelijk met daarop volgens een neerwaartse spiraal. Mooi vond ik de opmerking van ome Willem. Door te kuren maak je van een 7 een acht. Duiven die dus eigenlijk niet op het hok horen. Volgens Willen maak je door te kuren van een 10 ook een 8. M.a.w., je haalt door te kuren de kwaliteit van hok naar beneden. Beter is dus niet kuren maar ruimen. Kom je zo weer op een 10. Als de kwaliteit aanwezig is. 

Kan beter.

dacht ik afgelopen weekend. Alleen duiven mee op de vitesse vanuit Venlo. Met een wind waar Oost in zit weet je voorhand waar de vroege prijzen vallen. Zelfs in het samenspel is dit van toepassing. De westkant, in dit geval Emmen zit dan in de goal. Alleen nog schieten en dat gebeurde. Omdat ik aan de Oostkant van Emmen woon zit ik dan een ietsiepietsie ongunstig t.o.v. mijn clubgenoten. DE meeste andere leden in het samenspel nog meer. Maar, ook op ongunstige plekken zaten duiven voor mijn eerste. Ik kan dus stellen dat mijn vrouwtjes niet helemaal de kop goed hadden staan. Pluspunt was dat ik mijn 66 als eerste pakte, goed voor de 15e tegen dik 800 duiven. Zij was mijn eerste getekende dus mooi mee genomen. De 66 is op mijn hok een echte goede duivin. Haar vader is een zoon van het stamkoppel combinatie Ottens, haar moeder eentje van Gerrit Jager die rechtstreeks van Eijerkamp komt. In 2022 was ze op de vitesse de beste van de club. Veel plezier bleef ik aan haar. 

Arlon.

staat voor komend weekend opnieuw op het programma. Zo langzamerhand moeten ze de weg wel kennen want dit is de derde keer dit jaar. Alleen nu samen met Friesland. Een mega groot concours dus. Met een wind uit Oostelijke richtingen meteen ook kansloos voor een vroege constatering in dit grote concours. Pak ze zou ik zeggen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.