Kweken

Alles was voorbereid maar toch kwam er een kink in de kabel. Ik zal nog een tijdje geduld moeten hebben voordat ik de duiven samen kan zetten. Het is nog maar de vraag of ik überhaupt iets kan doen dit jaar. Dit hangt af van factoren laat maar zeggen. Zeker niet eerder dan de 2e helft februari koppelen en dan maar hopen dat alles ook nog goed gaat. Veel vertrouwen heb ik niet meer in het hele spul. Dan heb ik het alleen over kweken, helemaal niet over het nieuwe vluchtseizoen.

De Vluchten

Hoe dit gaat uitpakken weet ik niet. De Duitslandvluchten zinnen mij al helemaal niet. Volgens mijn Duitse vriend is een overgang niet zo’n probleem. Dat je na een paar vluchten weer Zuid/zuidwest gaat vliegen wel. Als je speelt voor kampioenschappen wordt je min of meer gedwongen om mee te doen vanwege geen ander alternatief. Later instappen wordt moeilijk, met name voor onervaren jaarlingen. Beter was geweest Lossingsplaatsen langs de A31 te zoeken. Ook Duitsland maar dan Zuid. Prima te bereiken, geen scheve gezichten. Echter, het lot heeft anders bepaald. Las laatst van een liefhebber op facebook, “wij trekken ons eigen plan”. Reken er maar op dat veel meer liefhebbers dit gaan doen, met name liefhebbers met een overnachtingsachtergrond. Die hebben in Duitsland, voor trainingsduiven, namelijk helemaal niets te zoeken.  

Arnhem.

Daar gaat de reis komend weekend naar toe. De FC moet daar in het theater “Gelredome” tegen Vitesse voetballen. Het eind komt in zicht. Wordt het komend jaar opnieuw eredivisie? Ik hoop het wel. Ik heb mij pijlen meer gericht op het voetbal dan op de duiven. Heb ook meer plezier bij het voetbal dan met de duiven. Wat een geneuzel allemaal. Ik bemoei mij der niet mee want op basis van horen zeggen of wat dan ook, kan ik geen conclusies trekken. Ik laat het aan de mensen over die verstand van zaken hebben. Ik zie wat er allemaal komen gaat maar voor mij staat de duivensport op dit moment op een laag pitje.   

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.