Laag pitje

Duivensport staat op een laag pitje aan de Boonackers in Emmen. Waarvoor je duiven hebt vraag ik mij zelf nog wel eens af. Voor rondjes om het huis vliegen in ieder geval niet. Links en rechts om mij heen liefhebbers die kappen met onze oh zo mooie sport. Velen onder hen worden door bestuurders niet begrepen of niet gehoord. Jammer. In 1 van onze grootste verenigingen in de afdeling is het aantal duiven in concours met 1/3 verminderd terwijl duivensport hier booming is. Zullen die dan allemaal verdwenen zijn? Denk het niet. Liefhebbers kiezen voor een eigen koers en laten hun lol niet bederven door besluiten waar een hele grote groep niet achter staat. De komende weken zullen de aantallen weer toenemen denk ik. 

Instappen.

Komend weekend gaat onze afdeling richting het Zuiden. Voor mij staan de lichten dan ook op groen en kunnen ze mee. Het is zeker dat ik dit jaar geen vitessekampioen word. Een gemiste kans?. Denk het niet. DE druk om mee te doen is van de ketel en een keer niet mee doen wordt stukken gemakkelijker. Ben overigens wel benieuwd of ze kunnen aanhaken. In 1 keer op bijna 280 kilometer is geen kattenpis. Maar andere mogelijkheden zijn der in onze afdeling nu eenmaal niet. We gaan het zien. 

Jonge duiven.

Afgelopen week voor het eerst naar buiten. Altijd weer spannend omdat ze nu al de leeftijd van 8 weken hadden. Met lekkere kale nekjes voor het eerst naar buiten. Binnen 10 seconden waren de eerste duiven al in de lucht. Nu, na 1 week mist volgens mij maar eentje. Dat was afgelopen jaar anders. Toen was na een paar weken de soep al behoorlijk dun. In tegenstelling tot afgelopen jaar heb ik tot nu toe nog maar eentje hoeven te ruimen vanwege weinig beweging. Deze week is het slenteren in de tuin afgelopen. Steeds meer beginnen te vliegen. De 2e ronde schiet ook mooi op. Die worden binnenkort gespeend en dan ben ik mooi op tal. Van GJJ heb ik nog 3 hele mooie jongen gekregen. Links en recht gaan nog enkele jongen weg zodat ik rond de 50 uit zal komen. 

Super.

Afgelopen week gebeld door FE. Ik had nog een jong tegoed voor werkzaamheden over hem. Kreeg een jong uit een rechtstreekse AS doffer met een topduivin. Uit dit koppel al diverse topduiven gekomen. Misschien wordt het bij ook wat. Toch mooi dat liefhebbers hier aan denken. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.