Maandag, 20 mei 2019

Vrij weekend.

Na alle perikelen van de laatste tijd en het niet bijster goed presteren van de duiven, besloot ik geen duiven te spelen. En het moet gezegd, dat beviel prima. Lekker rustig aan doen en geen druk op de ketel. Toch heb je als melker altijd de drang om met een mand met duiven richting het lokaal te gaan. Het is een cirkel waar je blijkbaar door heen moet. Als je het eenmaal besloten hebt wordt het een stuk gemakkelijker.. Dat heb ik al een tijdje met de eendaagse fond. Hier besloot ik een paar jaren terug al om niet meer mee te doen. Nooit geen spijt van gehad trouwens. Op dit gebied heb je nu eenmaal specialisten die, eenmaal op gang, geen spaan heel houden van krabbers zoals mij. En als ik ergens niet tegen kan is dat ik door anderen door de gehaktmolen wordt gehaald. Nee, liever ga ik dan kijken bij iemand die zijn duiven dit wel aan kunnen. 

Spektakel.

Geen duiven mee maar toch wezen letten bij een bevriend melker. Die speelde de afgelopen 4 weken steeds de eerste in het samenspel. Dus voor vroege duiven moet je bij hem zijn. En dat kwam ook dit weekend weer bijna uit. Bijna, want het feestje werd door een liefhebber uit Emmen bedorven. Toch zal de 2e plek ook mooi op het palmares staan denk ik. Als je dan kijkt hoe deze duiven naar huis komen, geweldig. Als stenen de lucht uit, soms 3, 4 tegelijk. Het water loopt je als niet spelende melker door de mond. Prachtig. 

Expert.

Als de duiven niet presteren als verwacht is een optie een specialist in te schakelen. Met de gezondheid zit het wel goed omdat de duiven onlangs nog onderzocht zijn. Ik zat meer in de voedingssfeer te denken. Zo heb ik e.e.a. veranderd maar als dit wel allemaal goed was???. Nee dus. W.M. heeft mij op enkele feiten gewezen. Zo gaf ik mijn duiven de hele week snert!!!. Niet letterlijk maar meer in de figuurlijke zin. Veel en veel te zwaar gevoerd. Met als resultaat niet luisterende duiven die tot vervelens aan toe op het dak zaten te huilen. Enkele zaken op papier gezet en meteen maar begonnen de duiven te resetten. Dit kan gemakkelijk omdat ik alleen vitesse/midfond speel. Komend weekend alleen vitesse. Het is voor de duiven wennen om niet iedere dag in de snackbar te staan. Maar ze beginnen weer beter te luisteren. Nu maar hopen dat ze dit weekend weer aan weten te sluiten. Overigens wees M. mij nog op het feit dat een deel van mijn ploeg uit herstartende duiven bestond die al een tijdje geen mand meer hadden gezien. Of beter gezegd, meer dan een jaar of zelfs twee jaar geen meter gevlogen hadden. Het is afwachten wat deze duiven in de toekomst nog gaan doen. Het feit dat bij mij late jongen van afgelopen jaar de dienst uit maken zegt wat dat betreft voldoende. We gaan het zien.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.