Maandag, 6 mei 2019

Triest.

De laatste tijd zit het niet mee. Ups en downs. Zowel persoonlijk als op duivengebied. DE duiven hebben het er afgelopen weekend bij laten zitten. Of beter gezegd, de baas heeft zijn duiven in de steek gelaten. Totaal uitgeput kwamen ze naar huis. NU staan vluchten onder deze omstandigheden bepaald niet boven aan mijn lijst maar ze horen nu eenmaal bij het spel dat duivensport heet. Totaal uitgeblust kwam het hele spul naar huis, waarvan de eerste van afgelopen week pas zondagmorgen. Gelukkig is alles wel weer terug maar dat is dan ook het enige positieve. Ik zelf zit aan een voerfout te denken. Met een half volle tank kom je slecht op de eindbestemming aan als die verder is dan de meegegeven hoeveelheid brandstof. Vrijdag waren ze al niet helemaal rond ondanks dat ze voldoende eten hebben staan. Ze moeten het dan wel tot zich nemen maar bij dit laatste heb ik zo mijn twijfels. Komend weekend gaan wij het zien. Tenminste, als ze zaterdag los komen want zondag ga ik met mijn club naar Tilburg en staan de duiven op plan 2.

Bezem. 

Die heb ik vanmorgen tussen de jongen gegooid. Ze zijn nu 2 weken los en het wordt tijd dat ze gaan vliegen. Morgen nog een keer en dan gaat de vlag een tijdje op het hok. Als het goed is vliegen ze eind van de week in een koppel en kan het spel beginnen. Het wordt tijd want over een maand moeten ze mee???!!!!. Dat word denk ik niet. Misschien later instappen of allemaal mee op de natour die dit jaar een prachtig programma kent. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.