Mislukt

Is het seizoen met de jonge duiven na de vlucht Dreis Bruck voor een groep duivenliefhebbers. Kijkend op de site van compuclub constateer ik dat bijna een container minder is ingezet. Om precies te zijn, 5.268 duiven. Die zijn allemaal niet achter gebleven natuurlijk. Een deel van genoemd aantal gaat vanavond mee op de natour. Inclusief die van mij. DE 9 bevlogen jongen gaan allemaal mee en de zomerjongen ook. Persoonlijk vind ik het jammer dat het seizoen zo naar zijn eind loopt. DE voortekenen waren prima en de verliezen vielen mee. Ik heb nog 9 van de 15. Niet slecht maar het had beter gekund. Toch nog een aantal om mee door te gaan. DE laatste vlucht gooide echter roet in het eten. Veel te laat gepakt en in eerste instantie een deel van de duiven weg die later allemaal gewond, vermagerd terug kwamen. Nu gelukkig door het afgelasten van afgelopen weer redelijk hersteld. Omdat het groepje klein is geen risico nemen. Nu kun je op de natour alsnog deze duiven verspelen maar dat is dan niets anders. Bij ons in de club heeft in ieder geval de helft niet meer mee gedaan en komt het spel onder druk te staan v.w.b. het aantal deelnemende liefhebbers. Zonde, zonde.

Einde.

Ik laat 1 jonge doffer uit de Belg 96 zitten. De ouwe wordt 13 jaar en is aan het eind van haar vruchtbare leven gekomen. Dit jaar nog 5 jongen van haar gehad waarvan 2 gesneuveld zijn op het veld van eer, 1 naar Jan Westen is verhuisd en nog 2 aanwezig zijn. De duivin die ik nog heb heeft op clubniveau 3 van de 4 prijs gevlogen. Ik ben nog in dubio over het nog spelen van haar. Inmiddels zit de ouwe met haar eigen zoon alleen in het kweekhok. Kijken of ik hiervan nog iets kweken kan. Het eerste legsel was niks maar nu ligt er weer een ei die goed is. Hopen dat het gaat lukken. 

Succes.

Ik hoop dat de vluchten komend weekend goed gaan verlopen.  DE jongen dus voor een vlucht van 270 kilometer in de voorhand, op donderdag al ingekorfd. Dat gaat nog wat worden. Misschien ook nog wel een gezamenlijke lossing met Friesland. Wie weet. Op de natour dus veel duiven denk ik. Dien te gevolge weer volle containers. En dat is dan weer niet goed voor jonge onervaren duiven. We gaan zien wat hiervan het hok weet te bereiken. In ieder geval veel succes allemaal. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.