Moeilijk

Dat was het afgelopen weekend. Lossen, niet lossen. Rijden naar de losplaats, weer naar een andere stek. Code rood in de duivensport, ingesteld door IWB. En ga zo maar door. Ik geef ze het te doen om alles in goede banen te krijgen. En het moet gezegd, ze zijn hier in geslaagd al zal niet iedereen hier het mee eens zijn. WdB gaf in de Duif een ongenuanceerde mening over ons weerinstituut. Dit laatste was voor hem de reden om te stoppen met het lossen van duiven voor afdeling 5. Ik kan mij hier iets bij voorstellen. Met name als je ziet dat zowel in België als Duitsland gewoon vluchten doorgingen en ook nog een goed verloop kenden. DE periode van goed weer in het begin zal hieraan ten grondslag liggen. Als de start goed is, de wind Zuidwest is en de wolken gaan snel door de lucht, gaat een vlucht bijna altijd goed. Veel onbegrip. Als het echter verkeerd had uitgepakt was kritiek ook niet van de lucht geweest. In ieder geval gingen beide vluchten gewoon door zij het iets verlaat. Op zondag de vitesse en op maandag de eendaagse. Nu was op maandag het weer op sommige plaatsen zo slecht dat lossen op zaterdag misschien beter was geweest. Maar goed, de vlucht ging door en kende een redelijk verloop. Hier en daar zijn duiven nog niet terug maar dat is inherent aan deze vluchten. Omdat het dierwelzijn door de afdeling hoog in het vaandel staat verbaasde het mij dat ondanks de vlucht op maandag, gewoon op donderdag moest worden ingekorfd. Als ik duif was geweest had ik mij hier waarschijnlijk tegen verzet vanwege teveel van het goede. Anderen zeggen dat een goede duif hier geen hinder van heeft. Ik weet het niet maar ga het zien want de duivinnen zijn dit weekend allemaal weer mee. 

Beter door timmeren.

Na de blamage op Arlon pakken mijn duiven de draad weer op. Hoe dit kon gebeuren zal voor mij wel altijd een raadsel blijven. Als deze neerwaartse spiraal was door gegaan had ik mij zorgen moeten maken. Echter was het resultaat een week later al weer stukken beter. Afgelopen weekend nog weer beter zodat mijn vraag van hoe het zo slecht kon zijn, gerechtvaardigd is. Wel moet ik vertellen dat ik na het lezen van WdB zijn artikel in de duif, meteen de schroefmachine ter hand heb genomen om het hok aan te passen. Het dooseffect is veranderd in een hok met frisse lucht. Vorstpannen weer omhoog zodat de wind hier onder door kan en de gebruikte lucht in feite uit het hok zuigt. Windbreekgaas had ik afgelopen winter al verwijderd zodat het nu weer lekker fris in het hok is. Voor veel liefhebbers is het artikel van WdB in de duif misschien wel een hulpmiddel naar meer succes. Vooral windbreekgaas kan een spelbreker in het krijgen van forme zijn. 

Belg.

Afgelopen week dus 2 vluchten. Op die van Deurne ging het prima met 5 van de 10 in de top 10. De eerste 5 waren 3 kinderen en 2 kleinkinderen van de Belg 96 terwijl op de fond 2 kleinkinderen van haar als eersten arriveerden. Het geeft de kweekkwaliteit van haar maar eens weer. Met name de fond was voor mij een openbaring omdat ik hieraan al een paar jaar niet deelgenomen heb. Het waren 2 volle zussen. Zij komen uit een samenkweek met HK meteen Kleinzoon van Witpen Dondersteen en Belg 96. Alleen jammer dat nummer 1 maar liefst 6 minuten op het dak bleef zitten. Desondanks toch nog een mooie klassering. 

Jongen.

Die gaan prima. Ze trekken goed en komende week ga ik met goed weer maar eens op pad met de eerste ronde. Misschien dat ik op de 1e of 2e jonge duivenvlucht in kan stappen. Toch rond de 200 kilometer. Meer mogelijkheden biedt onze afdeling niet voor liefhebbers die problemen met de jongen hebben gehad. De natour is ook een optie maar dit onderdeel is gereduceerd tot 4 vluchten en dit lijkt mij niet voldoende. We gaan het allemaal zien. Iedereen succes komend weekend.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.