Natte bedoening

Afgelopen zaterdag stond de laatste vlucht voor de jongen op het programma. Een zogenaamde “Grand Prix” vlucht. Om e.e.a. waarschijnlijk iets meer aanzien te geven. Kijkend naar de aantallen in de sector, waar goed 5000 duiven in concours stonden, kun je nauwelijks spreken van een vlucht met aanzien. Het kon ook niet anders gezien de verliezen die met de jongen zijn geleden. Niet normaal. Het gezegde dat je alleen de eerste vluchten jongen verspeeld kan naar de prullenbal worden verwezen. Maar goed, Chalons en Champagne dus. Het werd een late lossing. Oorzaak zoals zo vaak dit jaar, tegenwerkende omstandigheden. Uiteindelijk klonk om 10.00 het startschijn en konden de duiven aan de terugreis beginnen. Een vlot vertrek konden we allemaal zien op het lossingsfilmpje. Prima omstandigheden. Hoe anders was het onderweg. Buien, overal buien en wel dusdanig dat deze het verloop van de vlucht medebepaald hebben. Had je geluk, kwamen ze goed naar huis, had je pech, moest je langer wachten en waren het net verzopen katers. Door het laatste bleven sommige goed spelende liefhebbers met lege handen staan of kregen ze mondjesmaat duiven thuis. Een voordeel was dat op deze vlucht van verliezen bij mij in de omgeving nagenoeg geen sprake was.. De natourvlucht kende een een stroef verloop. Net als bij de jongen maar dan nog iets erger. Gaten tussen de aankomsten en in in mijn geval bij de latere jongen nog een stuk of wat onderweg. Doodzonde natuurlijk. 

de 126,

was mijn eerste op Champagne. Zij komt uit een doffer van Jan W. met een dochter van de Belg 96. DE laatste uit samenkweek met Herman K. Afgelopen jaar ook 2 prima jongen uit dit koppel getrokken. De 126 heeft van de 7 keer zetten, 5 keer gepunt. Een paar keer bij de eerste 10 op clubniveau. Op de natour opnieuw de 153. Afgelopen week de eerste met voorsprong, nu de 2e met minimaal verschil. En dat voor een laat jong op 5 oude pennen. Dit kon voor de toekomst nog wel eens iets worden. Zij komt uit de 250 en een duivin van Jan W. Voor de rest was het wat de natour betreft slecht. Een half uur na nummer 1 kwam de 2e pas. Totaal verzopen op de klep en toch nog royaal in de prijzen. Voor een vlucht met deze afstand en wind. Zegt genoeg denk ik.

Nog 1.

Burdinne komend weekend. Voor mij dik 270 kilometer. Volgens mij is dit 1 van de mooiste losplaatsen die we hebben. Daarvoor hoeven we dus niet naar Duitsland. De jongen gaan nog een keer mee. Iedere vlucht mee draagt bij aan een goed leerproces. Hoe vaker, hoe beter. Dat heb ik al we ondervonden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.