Niet best.

Wij raken er aan gewend. Slechte vluchten en verliezen. Nooit mooi natuurlijk maar het lijkt er op dat we moeten leren leven met deze omstandigheden. We moeten duiven kweken die kunnen omgaan met deze omstandigheden hoor ik wel eens. Ik kan u verzekeren dat vluchten als die van afgelopen weekend weinig met kwaliteitsduiven van doen heeft. De factor geluk speelde een te grote rol in mijn optiek. Nu stuurden mijn jongen helemaal een kat in de zak en dat heeft misschien wel met (geen) kwaliteit te maken. Pleister op de wonde is dat ik 14 gezet heb en 15 terug kreeg. Eigenlijk wel mooi. Ik kreeg een duif en die liep zonder piep over de antenne. Pakken en nog maar eens over de antenne. Niets. Alles opnieuw opstarten. Nog niets. Dan laat je het maar voor wat het is.  S’avonds bleek het eentje van Zutphen te wezen. Daar miste ik nog 2 van. Het duifje zag er prima uit en zal dus ergens in pension gezeten hebben. Ze kan komend weekend weer mee. 

Komend weekend.

De jongen gaan naar België voor een vlucht van goed 270 kilometer. Ik weet niet wat de afdeling gaat doen. Donderdag inkorven betekent met warmte (28 graden wordt voorspeld) de onervaren duiven 2 nachten mand voor te schotelen terwijl wij het over een vitesse afstand hebben. Onnodig is mijn mening en ik denk er dan ook over om alles maar op Kalkar op vrijdag mee te geven. Kijkend naar afdeling Oost Brabant, die donderdag met warmte gingen inkorven, doet mijn vermoeden voor een slechte vlucht versterken. Met een lossing op zaterdagmorgen konden zondagmorgen nog prijzen verdiend worden. En dan zijn de meeste duiven nog onderweg. Verschrikkelijk. En dat terwijl een grote groep liefhebbers geroepen hebben, ga naar de vrijdag. Het was tegen dovemansoren bestemd en nu zit het gros van de liefhebbers in de ellende. 

Oude duiven.

Had ik gelukkig thuis gehouden. Ook hier op zondag nog volop prijzen te verdienen zag ik. Bij ons in de club had iedereen die mee deed, duiven. DE klokken werden leeg gehaald terwijl er nog prijzen te verdienen waren. Men ik blijkbaar “duivenmoe” en vinden het wel goed. Van de Blankenheimvlucht heb ik na vrijdag geen duif terug gekregen. Zo goed was het verloop dus niet. Er zijn meerdere liefhebbers die goede niet terug hebben gezien. Waar het allemaal naar toe moet weet ik niet maar er is voor de komende tijd denk ik genoeg stof om over te praten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.