Niet best.

En dan druk ik mij nog zachtjes uit. Maar in feite is er maar 1 grote sukkel en dat ben ik zelf. Slechte voorspellingen en een wind uit Zuidoostelijke richting. Ik had beter moeten weten. Er zijn liefhebbers die hier wel over nadenken. MvdZ. is zo’n liefhebber. Hij zag het weerbericht en liet zijn duiven zitten. Achteraf de enige en juiste beslissing. Aan de andere kant moet je kunnen vertrouwen op de deskundigheid van de lossingsverantwoordelijken. Het altijd verantwoordelijk zijn voor je eigen duiven is een reden waarachter men zich eventueel zou kunnen verschuilen. Ik heb dat in de loop der jaren aan den lijve ondervonden. Ook nu las ik het weer op enkele sites. Als je zelf verantwoordelijk bent voor de duiven kun je als afdeling zijnde ook wel een vast tijdstip van lossing afspreken met in het achterhoofd altijd de gedachte, “liefhebbers zijn zelf verantwoordelijk”. Enigszins moet je op de expertise van deskundigen kunnen vertrouwen. Ja toch.  Ik ga der echter wel van uit dat de lossing gedaan is met de overtuiging dat het wel goed zou gaan. Het vertrouwen bij veel liefhebbers heeft afgelopen weekend wel een deukje opgelopen denk ik. Ik heb met diverse liefhebbers gesproken en niet een was tevreden. Met name de lossing met Friesland was een “hot item”. Met ons volle verstand hebben liefhebbers hier goedkeuring voor gegeven.  Als de vlucht goed verlopen was had overigens hier niemand over geklaagd denk ik. Maar goed, deze dingen gebeuren af en toe en in de toekomst zal dit in mijn optiek ook zo blijven. Daarnaast, ik zeg het nog maar eens, in de spiegel kijken en zeggen dat je zelf maar beter na had moeten denken. Het zijn de meest bekende en hard vliegende liefhebbers van ons land die al jaren roepen dat je met een wind uit Zuidoost het onheil over jezelf oproept. Persoonlijk denk ik dat met een losplaats in Duitsland de ellende nog groter geweest was. Zuidoost, u weet wel. Wat ook op viel was dat overnachtingsduiven een rol van betekenis speelden. Zo ook bij vriend M. Hij vloog met een duif van het “Red Bullens” soort de eerste met een voorsprong van bijna 15 minuten in de club. Ook in het rayon had deze vale doffer de eerste gespeeld tegen bijna 3000 duiven. Had, want hij stond als invliegduif te boek en dan vliegt de duif in feite voor spek en bonen mee. Het zegt voldoende over de vlucht denk ik. 

Op eigen hok.

Was het net als bij veel andere liefhebbers een puinhoop van de bovenste plank. Maar liefst 23 minuten na de eerste melding in de club viel mijn eerste duif en die was tegen 350 duiven nog goed voor de 4e plaats. Een dochter van de Belg 96. Opvallend dat de eerste 4 allemaal jaarlingen waren. Geen enkele ervaren duif op tijd. Sterker, de 2 duiven die nog onderweg zijn behoren tot mijn meest ervaren duiven waaronder de eerstgetekende.  Een hele aderlating omdat dit duivinnetje regelmatig op tijd was. Ook op de fond. Omdat afgelopen week ook een ervaren duif achter gebleven is wordt de spoeling voor de fond wel heel dun. Fond laat ik, zoals ik er nu over denk, maar schieten. Zaterdagavond waren van de 22, 19 terug. Van een echter rampvlucht was bij mij dus geen sprake. Zondagmorgen nog eentje terug en de teller staat dus nu op 20. Gezien de omstandigheden had ik erger verwacht. Echter geen reden tot vreugde. Komend weekend staat dezelfde losplaats weer op het programma. Laten we hopen dat deze keer alles beter uit pakt. De wind gaat, zoals het nu lijkt, naar West en dan gaat het meest wel goed komen. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.