Niet best

Was het resultaat van mijn plaatselijke voetbalclub, FC Emmen. Wij zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie en dan weet je het wel. Na een lang seizoen van plannen, reizen en de meeste weekends niet aanwezig zijn mogen we nu “genieten” van dit heerlijke toetje. Niet dus. Op woensdag spelen in Maastricht of Breda. Dit betekend geen training van de duiven op deze dag(en) als ik mee ga. Dit moet ik in feite alleen naar Breda ga ik niet. Met mijn hoogtevrees klim in niet naar het meest supportersonvriendelijk uitvak van Nederland. Een plek op de gewone tribune kan alleen zonder mijn werkkleding aan. En juichen bij een doelpunt van Emmen is vragen naar een kunstgebit. Heerlijk een job in de voetbalwereld. 

Vergelijken.

De spelersgroep kun je in feite vergelijken met een ploegje duiven. Duiven met een geweldige stamkaart die soms niet in staat zijn om papier te raken. Het voordeel van duiven is dat bij het niet functioneren je ze gemakkelijk kunt ruimen. Met voetballers lukt dit niet zo gemakkelijk natuurlijk. Maar dat in het voetbal meer Belgische knollen dan echte renpaarden lopen is mij wel duidelijk geworden. Gelukkig vlogen mijn duiven dit weekend op plaatselijk niveau wel in kampioensstijl met de eerste prijs als gevolg. De 602, een jaarlingduivin, vloog in de club tegen 240 duiven maar liefst 7 minuten vooruit. Een prestatie waar ik trots op ben temeer het een bijzonder zware vlucht was. Haar vader is een kleinzoon van de Belg 96, haar moeder een rechtstreekse duivin van combinatie Ottens uit Anderen. Ook deze week een concoursduur van meer dan een uur.  Teveel als je het mij vraagt. Het zit de duiven niet mee. Sommige mensen vinden deze omstandigheden prachtig. Ik niet. Bij klok afslaan een behoorlijk aantal gewonde duiven. Hier en daar nog een paar achterblijvers. Gelukkig had ik alles terug. Het wordt tijd dat de wind een keer uit een andere hoek blaast. Mede door de zwaarte van de laatste 2 vluchten mogen de dames dit weekend allemaal naar Venlo. Zoals het nu lijkt opnieuw met de wind op de snavel. Een andere reden is dat op de fond onze duiven aangevoerd moeten worden. Meest komen ze dan achter in een busje die inprincipe niet voor het vervoer van duiven geschikt is. Daar pas ik dan ook voor. Hier heb ik hele slechte ervaringen mee. Omdat je in eigen vereniging kunt inkorven, mag je niet naar een andere vereniging, Daar was mijn voorkeur naar uit gegaan. Maar hiervoor is niet gekozen. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.