Niet best

En dat was eigenlijk voor iedereen zo. Op zich verliep de vlucht vanuit Rethel best wel goed maar sommige duiven hebben niet al te best weer gezeten. Dat konden we overigens op de radar prima zien. Daarnaast nog een paar donderklappen en het feest is compleet. Tenminste, bij mij aan de Boonackers. Sommige duiven waren door de buien bijna onherkenbaar geworden. In ieder geval kan dit voor een vlucht bepalend zijn. Overigens was dit volgens mij niet voorspeld. Gezien de hoeveelheid regenwater waren we toch bijna weer bij een code rood geweest denk ik. Van meerdere liefhebbers hoorde ik dat de duiven het niet cadeau hadden gekregen. Maar goed, een dag rust doet een duif goed en op zondag zagen de duiven die thuis waren er al weer mooi bij. Opgedroogd. Wat ook opvallend was is dat mijn eerste van Troyes pas zondagmorgen weer thuis was. Dit doet dit duifje nooit. Het was haar eerste overnachting in ieder geval. Zondagmiddag kwam ook nog eentje terug. Beide duivinnen hadden zo op het hoog niet veel geleden. Maar ze waren niet voor niets te laat. Dit weekend mogen ze een weekje rust hebben. Bij mijn eerste 5 zaten trouwens wel 3 duivinnen die ook naar Troyes waren geweest. Die konden het dus wel. 

Africhten.

Met de jongen ben ik begonnen af te richten. Meteen maar op 10 kilometer en een dag later op 20. Ze vinden het blijkbaar mooi om te doen want echt haast om naar huis te komen hebben ze bepaald niet. Ik hoop dat dit in de toekomst echt gaat veranderen. Laatkomers heb ik genoeg op mijn hok. Het was de bedoeling om volgende week, als de rest van de africhting goed verloopt, in te stappen. Staat ineens op de afdelingssite dat de trainingsvlucht een gewone afdelingsvlucht wordt die overal voor mee telt. Tja, wat moet je daar van zeggen. Ze doen maar wat, daar lijkt het op. Maar niet teveel roepen anders ben je zo een azijnzeiker. Overigens gaan de jongen dit weekend niet mee vanwege te weinig afgericht.

Komend weekend

Staat de 2e dagfondvlucht op het programma. Omdat wij geen vitesse of midfondvlucht voor de oude duiven hebben gaan de meeste mee naar Sens. Ze moeten toch wat laten zien om te mogen blijven. Ben benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Fond is niet mijn ding. Hiervoor heb ik eigenlijk te weinig zitvlees maar hier is denk ik wel iets aan te doen. Is ook nodig denk ik met de duiven die op dit moment op mijn hok zitten. Ik denk dat aan het eind van de rit de meeste vertrokken zijn.

Aanvliegers.

De lucht is bezaaid met vreemde duiven. De broedhokken in de schuur zijn regelmatig bezet. Voornamelijk Duitse duiven. Die beginnen met de trainingsvluchten en dat kost ook in Duitsland blijkbaar de nodige veren. Zo links en rechts hoor en lees ik van verliezen met jonge duiven. Dat is altijd jammer natuurlijk. Toch zijn het vaak de zelfde liefhebbers die met dit probleem zitten Tot deze groep behoor ik zelf overigens ook. Helaas!!. Maar, van een bekende liefhebber las ik ooit eens, “je moet kijken naar wat je nog hebt en niet naar wat weg is”. Met de duiven die nog aanwezig zijn moet je verder. De rest is niet mooi maar wel bijzaak. 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.