Nog even tijd.

Alles overziend kom ik tot de conclusie dat later beginnen alleen maar voordelen heeft. Als eerste hoef je niet al te vroeg de duiven los laten waardoor het “roofvogelprobleem” beheersbaar blijft. Twee keer dacht een sperwer daar anders over maar die werd snel door mijn geliefde kraaien de les gelezen. Tot nu toe dus nog geen pluim bij huis verloren. Met name de duivinnen zijn nu een paar weken los en die beginnen al goed te trainen. Binnenkort maar beginnen te lappen. Zal dit jaar iets meer en verder worden en dan uit Zuidelijke richting. Mooi de 31 naar beneden. Kun je snel een mooie afstand rijden. Of naar Arnhem, koffie drinken bij mijn maat die zijn duivenklok aan de wilgen heeft gehangen vanwege te vroeg beginnen en de roofvogel. Normaal gesproken had ik meteen mee gedaan maar ja, een krappe meerderheid in onze afdeling, 600 tegen 500, heeft besloten een behoorlijke groep buiten te sluiten. Een alternatief wordt de groep van 500 niet geboden. Als je niet mee doet zal je de duiven op 250 kilometer moeten inzetten. Duivensport anno 2021. In plaats van leden binnenboord te houden worden ze met dit, keihard de sport uit gejaagd. De lol is er van af. Maar, met een goede voorbereiding moet 250 kilometer op zich geen probleem zijn. Afgelopen jaar ging dit ook prima. Dus, zelf maar rijden. 

Corona.

Lijkt aan de duivensport volledig voorbij te gaan. Zo lijkt het tenminste. Met oplopende cijfers vindt duivenminnend Nederland het ontzettend belangrijk om toch maar weer met ons allen richting het inkorflokaal te gaan. Blijkbaar gaat men er van uit dat de doelgroep, 60 plus en ouder, dan allemaal wel geënt zijn. Helaas heb ik nog geen bericht gehad en zal dus nog voorzichtig moeten zijn. Afgelopen weekend in spanning gezeten. Wel of geen corona in de familie. Gelukkig liep het met een sisser af maar het geeft maar weer aan hoe voorzichtig we met ons allen moeten zijn. Alleen om deze voorzichtigheid was het al verstandig geweest om later te beginnen. Maar goed, ik heb het niet voor het zeggen. 

Gespeend.

De jongen zijn nu allemaal gespeend. Met het oog op de problemen van afgelopen jaar heb ik samen met mijn vrouw de jongen allemaal meteen oraal geënt tegen paratyfus. Om de ellende van afgelopen jaar te ontlopen zeg maar. Het is ook zo gepiept. Slang in de krop, 1 millimeter inspuiten en klaar is Kees. Over 18 dagen de 2e inenting. Het is natuurlijk wel extra werk maar voorkomen is beter dan genezen. Binnenkort nog een controle en dan eind april kan het wat mij betreft beginnen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.