Nog meer ellende?

De jeugd, die kan zich moeilijk aanpassen bij hetgeen nu in de wereld gebeurd. Niet iedereen natuurlijk want er is ook een deel die beseft wat zich op dit moment af speelt. Overigens kunnen oude mensen ook moeilijk doen. Kijk maar eens in winkels. En als we zo door gaan komt nog meer ellende en trammelant om de hoek kijken. Een nog grotere lockdown zal ons nog meer aan banden leggen. Ik zie het op mijn werk. We krijgen het steeds drukker. Thuis werken is het motto. Dit doe ik dan ook. Zonder druk kan ik alles thuis ten uitvoer brengen. Een ander voordeel is dat je iets meer tijd voor de duiven hebt. Je gaat er rustiger mee om dan dat je na je werk nog snel even dit en dat moet doen. Af en toe loop je even naar het hok of kijkt door het raam naar het hok. Misschien komen er nog duiven terug van een of andere vlucht. Bij mij komt het regelmatig voor. 

Piepen.

De laatste vlucht dit jaar met de jongen was eentje van formaat. Pittig kon je het noemen. Voor sommige duiven was het te zwaar en zijn op het slagveld achter gebleven. Mijn 9e duif, de 980, had het helemaal aan de latten. Dat zag je meteen bij thuiskomst. Een dag later hoorde ik een duif in het hok zitten. Dat is op zich al een slecht teken. Het was de 980. Hij hikte als Jan boezeroen na een kist bier genuttigd te hebben.  Ik hield hem in de gaten en na verloop van tijd werd het een stuk minder. Beter, ik dacht dat het zelfs weg was. De laatste tijd begint het weer. Ik denk dat zijn longen onherstelbaar beschadigd zijn. Ik kijk en hoor het nog even aan. 

Toppers. 

Mijn duivenvriend K. Belde mij. Hij is al een tijdje bezig een overnachtingsstam op te bouwen. Hiervoor heeft hij gericht duiven bij een topmelker gekocht. DE eendaagse vluchten wil hij eigenlijk afbouwen. Aan mij de vraag of ik zijn duiven voor het eendaagse spel een tijdje wou lenen. Het zijn allemaal duiven die bewezen kwaliteiten hebben en daadwerkelijk de naam kweker echt mogen dragen. Tegen zoiets zeg je natuurlijk geen nee. In het verleden heb ik ook dit soort al gehad en was er goed mee. Enig nadeel is dat het kweekhok op deze wijze opnieuw weer vol raakt. Ik was juist met een scherp mes bezig geweest om ruimte te creëren. Ook in geslaagd overigens. We gaan het zien. Ik ben van plan om net al teveel jongen te gaan kweken. Het aantal van 50 is eigenlijk ruim voldoende. Temeer omdat het aantal vliegduiven ook naar beneden is bij gesteld. Volgend jaar gaan van mijn kwekers een aantal jongen naar een herstartende liefhebber in Stadskanaal. Hij heeft van mij een 3-tal koppels gekregen. Zo gingen 2 van de 3 Belgen richting hem. Uitstekende kwekers maar ze komen op leeftijd. Meest zorg ik dan voor een goed thuis elders waar ze nog goede jongen voort kunnen brengen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten. Iedereen blij zeg maar.

Voetbal.

Alles ligt op zijn gat. Ook het voetbal. Bij thuiswedstrijden van mijn club mag ik gelukkig nog aanwezig zijn. Als ballenjongen wel te verstaan. De sfeer in het stadion is helemaal niks. Ook dat in andere natuurlijk niet. Muisstil is het niet helemaal. Je kunt letterlijk horen wat de spelers en trainer roepen. Vanavond in de beker tegen FC Eindhoven. Een soort van angstgegner voor Emmen. Reeds 3 keer eerder in de beker zijn we door deze club uit het toernooi geknikkerd. Ik wil hopen dat Emmen nu eens een ronde verder mag gaan. Vanavond om 10 uur weten we meer. Duiven en voetbal, je hebt er wat mee.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.