Pffff.

Een lange zit dit weekend. Een weekend die uitblonk in onbegrip. Waarom? Let op. In het vorige weekend gingen we donderdag inkorven om op vrijdag te vliegen. Advies van de weerprofeten. Dit i.v.m. de weersomstandigheden. Achteraf bleek dat de zaterdag zo op het oog beter was dan de vrijdag. Maar goed, dat is zo gelopen. Voor het afgelopen weekend werd voor de Oostkant beestenweer voorspeld op zaterdag. Donderdag inkorven. Misschien toch nog op vrijdag los??. Vrijdag was namelijk het mooiste weer van de wereld. Nee. Het werd zaterdag met een zeer grote kans op overstaan naar zondag. Concreet, de vlucht werd uitgesteld en dus 3 nachten mand voor onervaren jonge duiven. Dat hebben we geweten. Tenminste bij mij dan. Mijn eerste duif viel letterlijk op de klep en bleef daar liggen. Hij kon bijna niet meer lopen. Niet mooi om te zien. En zo ging het bij meerdere duiven. Zij die gedronken hadden plukte je der zo uit. Daar was niets aan te zien. Naar de achterban geen communicatie van waarom niet op vrijdag. Geen duidelijkheid. Jammer. Wel duidelijk was de goede verzorging die ze gehad hebben. Op facebook filmpjes met daarop duidelijk te zien dat de duiven van alles gebruik konden maken. Maar dit helaas niet allemaal deden blijkbaar. Aan de verzorging lag het niet. 

de vlucht.

Kende bij mij verder een redelijk verloop. In de club voor de 5e keer op rij de overwinning. Bij de eerste 15 duiven 9 stuks van mij. Mijn eerste was dit keer niet eentje van de Belg 96 maar een jonge doffer uit een doffer van Henk Scheffel en een duivin van Gerald Ensing. Komen meerdere bruikbare uit dit koppel. DE eerste 7 duiven kwamen in 6 minuten en ik mocht dus niet klagen. Van de 24, 13 in de prijzen. Dus ruim mijn deel. Mijn woensdagduif heeft nog even de tijd en is nog niet terug. Verder nog eentje onderweg. Schade valt mee dus.

Komend weekend

Maar wat gaan we komende week doen. De duiven hebben wel een tikkie gehad en om nu dit weekend opnieuw weer op donderdag te korven??.  Zitten ze weer 2 nachten in de mand. Beter is, net als afdeling 1, alleen de natour te vliegen. Vrijdag inkorven. Lijkt mij beter voor de duiven. Overigens korven wij op de te houden vluchten met oude duiven, altijd op vrijdag in bij de vluchten waar wij het over hebben. Zoals het nu gaat lijkt de natour prio te hebben boven de jonge duiven vluchten. In ieder geval hoop ik, en met mij veel andere liefhebbers, op wijsheid de komende tijd. Het zou zonde zijn om een mooie ploeg jongen door deze omstandigheden, de vernieling in te jagen. Daarnaast kun je natuurlijk zelf ook beslissen om niet mee te doen. Dan ligt de verantwoordelijkheid bij jezelf. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.