Resistent

Het is stil op de websites. Als het duivenseizoen achter de rug is wordt de animo om wekelijks nieuws, of wat dan ook, op de site te plaatsen minimaal. Ook voor mij telt dit. De dagelijkse beslommeringen gaan door zeg maar. Afgelopen weekend was in 1-vandaag een interessant onderwerk te zien. Resistentie van antibiotica. Een TV-persoonlijkheid was te zien. Zij werd getroffen door een bacteriële besmetting met een E-coli bacterie. Tegen maar liefst 7 verschillende soorten antibiotica bleek deze bacterie resistent!!!!!!. Waar moet dat heen. Het is niet voor niets dat sommige bacteriële aandoeningen alleen nog zijn te bestrijden met bacteriofagen. Een bacteriofaag is een virus dat een bacterie bestrijdt en zich blijft muteren zodat de bacterie niet resistent kan worden. In Nederland zijn bacteriofagen nog niet geregistreerd als wettig geneesmiddel en mag de behandeling dus nog niet toegepast worden. Om toch in deze richting te denken gebruik ik al jaren de producten van Aldert Hiemstra. Ik zeg richting omdat het maken van een virus in Nederland niet mag. DE producten van Aldert kennen een bacterie die de voeding van genoemde ziekteverwekker op eet. En geen voeding betekent op termijn geen leven. De ziekmaker verdwijnt hiermee. In de duivensport ben je al snel een leugenaar als vertelt dat de duiven al jaren geen medicijnen meer verstrekt krijgen. Zo hebben mijn kweekduiven de laatste 8 jaar, zo lang gebruik ik de spullen van Aldert, geen medicijnen meer ontvangen. Slechts 1 keer heb ik nog iets geprobeerd omdat mijn duiven paratyfus hadden. Dit medicijn sloeg echter ook niet aan vanwege resistentie. Toen heb ik de duiven op een natuurlijke wijze met balance gekuurd. Dat sloeg wel aan. Sindsdien heb ik geen last meer gehad. Wel worden mijn duiven ieder jaar tegen paratyfus geënt. (oraal op maat gemaakt)

Verkeerde weg.

Kijk je naar duivenminnend Nederland kun je concluderen dat een klein deel van de liefhebbers (de leugenaars dus) gestopt is met het verstrekken van antibiotica. Het grootste deel echter verstrekt wekelijk rommel aan de duiven omdat ze denken zo ziekten de kop in te kunnen drukken. Terwijl in feite het tegenovergestelde bereikt wordt. Een stam duiven die zonder medicijnen niet meer kan bestaan of kan presteren. Haal duiven bij deze zogenaamde ontsmetters of kuurders en je haalt het paard van Troje op het hok. Aanschaf zorgt vaak voor een tranendal op termijn. Je kunt nu eenmaal niet kuren tegen iets wat niet bestaat. En als je dan toch “iets” wilt, laat dan de zaken voor de kuur door een echte specialist na kijken zodat je niet zinloos met “iets” bezig bent. Overigens was ik vroeger geen haar beter. Iedere week kuren, ontsmetten. Had zat echt tussen de oren. Doe je niets dan ben je kansloos. Moet je kijken wat voor ziektekiemen duiven in de mand tegen komen. Tenminste, dat dacht ik altijd. Helemaal verkeerd. Je moet voor het systeem open staan. Er in mee gaan. Ik heb teveel voorbeelden waar uit blijkt dat het systeem Balance en TKK werkt.  

Op eigen hok.

Loopt alles naar wens. Kwekers door de rui. De oude vliegers zijn of worden weer glad. Alleen bij de jongen staan de meeste nog op enkele oude pennen. Geen enkel probleem als hier nog eentje blijft staan. Ook met oude pennen kunnen ze prima uit de vleugels. Echter bestaat dan het risico dat ze tijdens de vluchten nog eentje laten vallen. Op dit moment krijgen ze de paratyfuskuur met Balance. Ze vinden het water niet lekker maar een andere “bron” kunnen ze niet vinden. Over 2 weken is dit dan ook weer achter de rug. 

Vervoer.

Onze vereniging heeft tijdens de najaarsvergadering een voorstel ingediend. Om de verluchtingen van de minicontainers te laten functioneren zoals het moet. Nu stonden ze in het begin van het seizoen uit. Bepaald niet bevorderlijk voor het welzijn van onze duiven. De resultaten bleven dan ook ver achter bij de verwachtingen. Er is ons beterschap belooft. Het vertrouwen heeft echter wel een “deukje” opgelopen. In onze ogen moet het systeem tijdens vervoer altijd aan staan. Dan kan ook niet vergeten worden om het aan te zetten. We gaan het zien volgend jaar. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.