Slechte lossing!?.

Dat moeten de Lossingsverantwoordelijken van afdeling Limburg misschien hebben gedacht. Afgelopen zaterdag wachtte deze afdeling bijna een uur met lossen nadat de afdelingen 10 en 11 gelost hadden. Bijna een uur later werd gelost!!!!. Waarom?. Niemand die het weet. Dat concours verliep overigens prima. Een liefhebber klokte op 26 seconden, 22 duiven. Dat is lekker vlot. Hoe anders verliep dat bij ons. In onze afdeling ontbreekt het de laatste weken aan info over de lossing. Op de lostijd en windrichting na dan. Geen filmbeelden meer, geen info of wat dan ook over het vertrek. Bij ons geen 22 duiven in 26 seconden. Maak van die seconden minuten en dan nog was het een wonder. Hoe kan dit? Afdeling 9 bijvoorbeeld heeft communicatie richting de leden goed in het snotje. Van iedere lossing een filmpje. Of het nu goed gaat of niet. Altijd kunnen de leden de lossing zien. Helemaal top. Zo moet het in onze afdeling toch ook kunnen?  De laatste weken moeten we het doen met een foto van de losplaats. Of een filmpje over duiven die voorzien worden van voedsel en water. Dit zegt niets over de lossing zelf. Lossingsinformatie willen liefhebbers hebben. Ik schreef het al eens eerder, ik verwijt niemand iets. Een lossing kan nu eenmaal niet helemaal goed gaan. Dit gebeurd soms. Maar wees hierover transparant richten de liefhebbers. Dan weten ze wat hun te wachten kan staan. 

Losvliegen.

Bij een lossing met een slecht vertrek heb je altijd wel een paar duiven die wel de juiste richting kiezen.  En met wind mee kunnen die hoge snelheden halen. Ook de vlucht vanuit Rethel kende 2 extreem vooruitvliegende duiven. Een zelfs meer dan 1.800 meter. Sommige mensen pleiten op sociale media voor een betere controle. Zulke opmerkingen vind ik ongepast omdat deze iets suggereren.  Maar beste mensen, afgelopen zaterdag waren er meer afdelingen waar duiven boven de 1.800 meter zaten. Dus die snelheid was helemaal niet bijzonder. Wel bijzonder was het verloop. Voor de 3e week op rij een vlucht met een vreemd, slecht verloop. Als ik op mijn eigen hok kijk tenminste. Nogmaals, bij vluchten met een slechte start kan dit gebeuren. Echter, ik weet niet of dit gebeurd is. Het blijft gissen.

Melding.

Ik kijk altijd op de meldsite. Zodra de eerste duiven gemeld zijn in de voorhand kijk ik niet meer. Met de snelheid van de eerste 2 duiven moest ik zeker om 11.40 een duif pakken. Dat werd het niet. Sterker, het werd wachten geblazen. Toen de eerste duif zich 17 minuten na de geschatte tijd melde dacht ik zelfs aan een onderdoortje. Vreemd eigenlijk want mijn jongen doen het redelijk. Na 8 minuten melde nummer 2 zich en daarna weer 5 minuten wachten. En dat bij zo op het oog geweldige omstandigheden. Mooie luchten, wind op de staart en dan een beroerd verloop. In 35 minuten slechts 6 van de 20 duiven. Niet iets om trots op te zijn. Bij mijn eerste gesprek via de telefoon bleek al snel dat mijn eerste duif nog goed op tijd zat!!!????. ehhhh!!!. Toen de uitslag klaar was kwam een 18e plaatst tegen dik 8.000 duiven uit de bus. 31e GP tegen 16.384 duiven. Iets om trots op te zijn. Het is mijn laatst geringde jong die mooi op tijd zat. Haar vader is de zoon van Lukas 300 van Jan Westen, de moeder komt van Gerrit Jager. Ook nummer 2 zit nog bij de eerste 100. Kun je nagaan wat een slechte vlucht het was. Het concours stond maar liefst 1 uur open. Na de eerste duif wel te verstaan. Bij klok afslaan nog 5 van de 20 onderweg zoals ze dit tegenwoordig noemen. Bij thuiskomst 1 terug en later op de avond mijn eerstgetekende. Totaal 3 in de min waarvan maandag eentje gemeld werd. Die zat op het adres waar ik haar na de eerste vlucht ook al eens gehaald had. Dat heb je bij slechte vluchten. Duiven die terug gaan naar een 2e stek als ze het helemaal kwijt zijn. En het duivinnetje deed het helemaal niet slecht. Ze vloog 4 keer op rij een prijs waarvan meest bij de eersten. Het is bedroevend hoe slecht het de laatste weken gaat. En wat niet normaal is, er worden duiven verspeeld.

Herstel.

 Nu de duiven weer proberen op de rails te krijgen. Dit zal niet mee vallen. Na de regenvlucht vanuit Tongeren, 3 nachten mand op Marche, nogmaals een slecht verloop vanuit Tongeren en nu dit weer zakt het vertrouwen van de jongelingen een stukje weg ben ik bang voor. Oplappen maar weer. Over oplappen gesproken. Op de regenvlucht vanuit Tongeren kreeg ik op maandag nog een duif terug. Kon ik zo uit de tuin pakken. In een niet al te beste staat maar dat mag duidelijk zijn. Eerst dacht ik dat hij het niet zou redden. Maar na een paar dagen toch aan het eten gekregen na 2 dagen balance opgespoten te hebben. Nu afgelopen zaterdag voor het eerst weer mee op Venlo en gelijk een top 10 notering in de club. Ik vind dit een knappe prestatie. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.