Spannend

Na het vliegseizoen staat nu het vergaderseizoen voor de deur. Via sociale media en andere digitale berichtgeving zie je van alles passeren. Het meeste in niet al te positief. Of juist wel. Het is maar hoe je het bekijkt. Ik begin zelf ook te twijfelen aan diverse toekomst gerichte voorstellen. Dat verschillende zaken niet helemaal soepeltjes verlopen mag duidelijk zijn. Voor mij persoonlijk vind ik de ongelijkheid in de sport een grote boosdoener v.w.b. het achteruit lopen van leden. Je zult maar naast een mega hok wonen die jou iedere week het snot voor de ogen draait. Voor mij was het een reden om niet meer aan de dagfond deel te nemen. Veel duiven mee, en dan vooral veel goede, is de nekslag voor de duivensport geweest. Het niet meer kunnen terug draaien van in te zetten aantallen wordt volgens insiders moeilijk. Waarom eigenlijk? In de voetbalsport worden de laatste tijd veel regels gewijzigd om de sport te verbeteren. Naar het aantal spelers hoeft niet gekeken te worden omdat die gelijk zijn voor iedere club. Hoe anders is dit in de duivensport. Op dit vlak zou men dus zeker veranderingen door moeten voeren. Op de site van B. zag ik een onderzoek. Bijna alle leden waren voor een beperking, wijziging in het aantal duiven die liefhebbers mogen inzetten. Maar let op, hier gaat niets van terecht komen. Het blijft zoals het is ondanks al het tegengas dat gegeven wordt. 

Topcompetitie.

Dit voorstel las bij een van de werkgroepen. Iedereen kan met maximaal 10 duiven aan een competitie deelnemen. Deze duiven worden 15 minuten voor de grote groep gelost. Iedereen heeft even veel kansen. De massa speelt hierin geen rol. Kwaliteit natuurlijk wel maar dit hebben we zelf in de hand. Dit lijkt lijkt mij prachtig maar ik denk dat een grote groep liefhebbers achter de schermen al lang aan het lobbyen is om dit vooral niet door te gaan voeren. Wat dat betreft lijkt duivensport wel politiek. Het is niet voor niets dat mensen uit de politiek in de duivensport ook een duit in het zakje willen doen. En daar lopen wij nu dus ook tegen aan volgens insiders. 

Vragenlijst 2020.

DE lijst heb ik net ingevuld. Dit moet iedereen doen. Het is voor de toekomst. Niet denken, laat ik wel aan een ander over. Nee, invullen en inleveren. Pas dan heb je recht van spreken. Niet invullen is wachten op iets wat jij waarschijnlijk niet wilt maar anderen wel. Ik ben overigens wel benieuwd naar de uitkomst en het vervolg hiervan. Sommige onderdelen zullen moeilijk uitvoerbaar blijken. 

Jongen laten wennen.

Men wil de jonge duiven goed voorbereid aan de start laten verschijnen. Dit willen wij allemaal. Men wil een pseudo-inkorving simuleren. Net als in het echt, alleen komen de duiven terug naar het inkorflokaal. Bij gelijke aantallen in de mand(31 stuks bij ons in de afdeling) worden ze voordat de vluchten beginnen al kapot gemaakt. Zelf durf ik ze dan bij het inforflokaal niet los te laten. Anders is het als het aantal duiven per mand drastisch naar beneden bijgesteld wordt. Bijvoorbeeld 20 stuks. Werkelijk, helemaal nergens lees ik iets over dit probleem dat in mijn optiek 1 van de grote veroorzakers van de grote verliezen is. Vreemd!!!. 

Emotioneel.

Morgen staat voor mijn club de wedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma. Het wordt niet een wedstrijd als anders. Een van de supporters werd onlangs getroffen door een hersenbloeding. Zijn herstel zal nog wel enige tijd in beslag nemen. Dit is verschrikkelijk. Om iets voor hem te doen gaat een grote groep van onze harde kern op de fiets naar Almelo. Pfff. Samen met de harde kern van Heracles werd iets op poten gezet om hem een hart onder riem te steken. Een geweldige samenwerking. Allemaal op 1 lijn. Geweldig. Was voetbal maar duivensport. Een goed weekend allemaal.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.