Stilte

Verder kan ik niet zoveel bedenken. De duivensport staan aan de Boonackers op een laag pitje. Iedere dag krijgen de duiven 1 keer voldoende voer en per 15 duiven een handvol Hiddingmix zeg maar. Zelf samengesteld naar het idee van WdB. De kwaliteit van duivenvoer laat te wensen over. Het idee achter voeding is om zoveel mogelijk te verdienen. Logisch want verdienen betekent inkomen. Geen verkoop brengt je financieel in de problemen. Buiten dat is duivenvoer een verdienmodel. Net als alle bijproducten in de winkels. Duiven kunnen prima zonder. Bijna iedere kampioen is tot deze conclusie gekomen. Ik sprak met een liefhebber die voor iedere voederbeurt het voer spoelt om de gifstoffen proberen te verwijderen. Van duivenvoer wordt hij ziek. Alleen al als hij in de buurt komt is het mis. En dit is geen onzin. Mijn helaas overleden vriend hield eens een jaar bij hoe vaak de granen tegen over zijn huis bespoten werden. Tien keer!!!!. Zo vaak dus een lading gif om tot een goed eindproduct te komen. En dit krijgen wij en onze duiven op het bordje. Eet smakelijk zou ik zeggen. 

Volgende week worden de duiven tegen paramyxo geënt. Kan nog prima want kweken doe ik eerst toch niet. Heeft geen zin om jongen voor de roofvogel populatie te gaan kweken. En daarnaast kan dit ook, gezien de startdatum met de jongen, prima. Na de paramyxo-enting even wachten om daarna de kwekers nog een millimeter paratyfus-enstof op te spuiten. Dit bevalt mij prima en de resultaten zijn tot nu toe bevredigend. Zo eind januari, begin februari kunnen de kwekers dan aan hun broed beginnen. De vliegers laat ik later bij elkaar. Wil ik toch geen jongen van. De doffers hebben op 1 exemplaar na, allemaal een broedbak. Dan kan het vrije koppelen heel gemakkelijk. En wie niet wil, ook prima. Of zoals G.K. ooit tegen mij zij, “het is niet het systeem dat de prijzen maakt maar alleen de kwaliteit van duiven”.  Zo op het eerste gezicht lijkt het zo gemakkelijk. De praktijk is vaak anders. 

Deze week nog 2 nieuwe aanwinsten. Van J.W. heb ik nog een zoon van zijn “Olympic Roberto” gekocht. Een zomerjong, mooi door de rui. Eigenlijk wilde W. hem niet verkopen omdat deze duif het hele jaar geen jongen gegeven had. Behalve in de volle zomer dus. “Olympic Roberto” is vader van meer dan 25 eerste prijswinnaars waaronder ook goede prestaties op nationaal niveau. Hij is een zoon van “Ze Roberto”, een Heremans-Ceusters duif gekocht door Eijerkamp. Deze “Ze Roberto” heeft ook een ze aan winnaars en kampioenen in diverse generaties gegeven. Maar als zo vaak, het is afwachten wat het gaat brengen. De kans op een duif van geen waarde is diverse malen groter dan de kans op een superkweker. Overigens heb ik uit alle topduiven van W. nu jongen. Nakomelingen van deze duiven deden mij tijdens de navluchten eigenlijk schrikken wat ze in hun mars hebben. Nu maakt 1 zwaluw nog geen zomer maar de voortekenen zijn dus prima. We gaan het zien. 

Morgen kan ik mijn Booster halen. Tis wel een gedonder. De wijze van leven wordt er niet beter op. Beslissingen die genomen worden hebben voor grote groepen mensen verschrikkelijke gevolgen. Je zult maar startent ondernemer zijn en je mag niet verkopen. Een slechtere start is ondenkbaar. Maar het gebeurd wel. Mijn eigen mening zal ik hier niet ventileren. Echter wil ik 1 ding nog wel zeggen. Gisteravond zag ik in Op1 een IC-verpleegster die vertelde dat een ongevaccineerde patiënt alleen geholpen wou worden door ongevaccineerd personeel!!!!. Volgens mij zitten wij in een lockdown omdat de IC-capaciteit onvoldoende is. Hebben we aan de politiek te danken. Het overgrote deel op de IC’s zijn mensen die niet gevaccineerd zijn. Het ligt voor de hand waardoor wij dus in deze shit zitten. Heb ik toch nog iets van mijn mening gedeeld. Allemaal een prettige kerst toegewenst

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.