Strontziek

Sinds een tijdje maar even een kleine bijdrage. Ik was de laatste tijd al niet best te spreken over mijn duiven. Niet dat ze der slecht uit zien. Verre van dat. De meesten zijn door de rui, eten goed, gaan graag in bad en hebben goede mest. Mestonderzoek laten doen. Zelf op kweek laten zetten en daaruit kwam een negatief bericht hetgeen positief uit pakt. Niets aan de hand zou je zeggen. Ik had voor een paar weken een kweekdoffer met een draaihals. Heb ik een tijdje aangekeken maar later toch geruimd vanwege geen verbetering. Nu, een paar weken later, had ik opnieuw een duif met kenmerken die mij het ergste deden vermoeden. Een afspraak bij N.W. gemaakt en de duif in kwestie laten onderzoeken. Meteen werd geconstateerd dat het paratyfus was. En daar word je bepaald niet vrolijk van kan ik u vertellen. Aan de andere kant weet je wel hoe de vlag er bij hangt. Volgens W. zou dit wel eens de oorzaak van het belabberd presteren de laatste tijd. Een sluimerende ziekte zorgt zeker voor het niet in forme komen van duiven. N. vertelde mij dat 2020 wel eens een heel goed jaar zou kunnen worden. Van enkele duiven is bloed afgenomen en wordt onderzocht.  Bloedonderzoek omdat mestonderzoek niet helemaal betrouwbaar blijkt. Daarna wordt gekeken welke medicijnen het beste werken tegen de gevonden stam. In ieder geval wordt het een tijd van poetsen, boenen en branden en vooral geen andere melkers in de hokken. In ieder geval een goed begin van seizoen 2020. 

Duitsland.

Afdeling 10 gaat volgend jaar op de vitesse vluchten vanuit Duitsland organiseren. Persoonlijk vind ik het niets. Waarom niet??. De eerste reden is kruislossingen met Duitse duiven die in Nederland gelost worden. In de regio OstFriesland vliegt men namelijk vanuit plaatsen zoals Apeldoorn, Boxtel en nog meer van die dorpjes daar in de buurt. De tweede reden is dat als je slecht weer hebt je in Duitsland als laatste profiteert van opklaringen. Dit kan betekenen dat, als het regenfront traag gaat, een lossing op zaterdag niet mogelijk is terwijl de rest van Nederland wel gewoon een vlucht heeft. Met een harde Oost/Zuidoostenwind krijgen duiven meer snelheid, bij een Zuidoostelijke lossing waardoor ze door zullen schieten met alle gevolgen van dien. Tel daarbij nog dat vluchten met een Zuidoostenwind altijd zwaar, stroef of misschien wel slecht verlopen. De afdeling geeft al aan dat vluchten vanuit Duitsland minder voorspelbaar zijn. Dat bleek tijdens de laatste vlucht op waarheid te berusten. De omstandigheden leken optimaal maar de vlucht, van nog geen 300 kilometer, stond 3 kwartier open!!!!. Daar zit een vitessespeler bepaald niet op te wachten. Tenminste, ik niet. Het liefst zie ik mijn duiven snel thuis komen zodat partners niet lang op elkaar hoeven te wachten. Een vitessevlucht die meer dan een uur open staat is in mijn optiek geen vitessevlucht. Daarnaast zijn de laatste vlucht op verschillende hokken, goede duiven verspeeld. Opvallend. Gelukkig gaan we na een paar weken Zuidelijk vliegen en dat vind ik dan wel weer een goed idee. In ieder geval heeft de lobby achter de schermen denk ik invloed gehad op het gedrocht dat vliegen uit Duitsland heet. 

Cursus.

Een tijdje terug had ik M. Op bezoek. Het is de bedoeling dat voor mij een persoonlijk voerschema gemaakt wordt. Hoe, en wat ik onder bepaalde omstandigheden mijn duiven moet geven. Wat een kennis heeft deze persoon. DE ogen gingen mij in ieder geval open wat betreft de meeste mengelingen. Bijna alles voorziet niet in de behoeften van een duif. Een verklaring hiervoor is dat bepaalde zaden heel duur zijn. Als deze zaden aan een mengeling worden toegevoegd zal deze onbetaalbaar worden voor de meeste melkers. Dan maar niet want een product moet toch verkocht worden. Niet verkopen betekent geen brood op de plank namelijk. Intussen heb ik de ontbrekende zaden wel aan de mengelingen toegevoegd zodat deze juist zijn van samenstelling. 

Den Haag

Komend weekend moet mijn Club in Den Haag tegen AZ voetballen. Ook hier heeft het bestuur (KNVB) besloten om te gaan voetballen op zondagavond en dan ook nog om 20.00 uur. Geen enkele supporter of club zit hier op te wachten. Ik ook niet want in mijn functie als SLO bij Emmen ben ik pas rond middernacht thuis. Achter de schermen trekken machtige partijen aan de touwtjes om zaken te regelen waar niemand blij van wordt. Sport begint steeds meer op politiek te lijken. Goed weekend allemaal

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.