Terug

Meest is het zo dat als je herboren van vakantie terug komt. Ik weet nu dat dit ook anders kan. De eerste week, zoals ieder jaar, richting de kust. Dit jaar voor een natte en koude neus. Tenminste, dat was de voorspelling. Het pakte echter anders uit en we konden van een heerlijk weekje genieten. Wat opviel was een Belgisch echtpaar in het hotel. De manlijke helft had voor ons een prima imitatie van een Benner Senner hond in petto. Hij blafte zo goed dat de eigenaar van het hotel ging vragen of dit niet met corona te maken had. Volgens zijn zeggen niet. Goed richting huis en na het weekend verder fietsen op de Veluwe. We hadden een mooi hotel geboekt. Op dinsdag werd mijn Alie niet goed. Woensdag besloten om naar huis te gaan. Bij thuiskomst testen en ja hoor, bingo. Voor het eerst corona. En dat wij heel toch voorzichtig om gaan met dit alles. Was dan toch die Benner Senner???. Maar goed, we zijn inmiddels een dikke week verder en we zijn weer aan de beterende hand. Al met al is het mee gevallen. Om je heen kijkend kan het allemaal veel erger. 

Ophokplicht.

Bij thuiskomst een groot bord in de straat. Vervoersverbod. Ditmaal dus net aan de verkeerde kant van de straat. Maakt niet zoveel want vliegen doen we toch niet. Gelukkig had ik voor de vakantie de eerste selectie doorgevoerd. Dus duiven hoeven de eerste tijd niet meer in de auto. Nu hebben wij een landelijk vervoersverbod en mag nergens een duif vervoerd worden als ik de NPO-site raadpleeg. Om mij heen kijkend zie ik toch veel liefhebbers reizen met duiven in de kofferbak. Overal zie je het staan. Met name op facebook zie je dat op dit moment nog een levendige handel in duiven plaats vindt. Is dit slim???. Dat laat ik maar aan u over. Zelfs afgelopen weekend nog een taartvlucht???. Hieruit zou je concluderen dat het vervoersverbod niet voor duiven geldt. Een vreemde zaak lijkt mij. 

Een mooi koppel.

Duivenvriend Johan stopt nu helemaal met de duiven. Zijn laatste (bewezen) kweekkoppel bracht hij mij. Woww. Wat een beauty’s. Daar kun je verder mee. In de afstamming louter topduiven. Ik ben hier heel blij mee. Met name de doffer. Stamt van vaderskant af van een topkoppel van Hidde Hoes terwijl de moeder een Schaerlaeckens duif is via Hanjo de Jong. Die laatste heeft een hok vol Schaerlaeckensduiven. Die haalde hij als eieren bij de grootmeester. Het koppel mag zich nu dus aan de Boonackers gaan bewijzen. 

Laatjes.

Het eerste jong uit de moeder keer zoon koppeling heb ik gespeend. De Belg 96 gekoppeld aan haar eigen zoon. Het is een heel mooi exemplaar geworden. Op dit moment ligt er nog een jong. Die moet ik nog ringen. Na een dag of 14 mag de doffer hen of haar alleen groot brengen. Nu heb ik in ieder geval nog iets achter de hand van mijn topduivin. Nu maar hopen dat de genen goed vast gelegd zijn. Verder kijkend maar hopen dat ook volgend jaar nog eieren komen van haar. 

Rui.

De kweekduiven zijn meest door de rui. Op een paar pennen na is deze voltooid. Meest opvallend is een laat jong van 2021. Die heb ik van Gerd, mijn Duitse duivenmaat. Zij komt nog uit een oude zoon van de Olympiade. Het hele jaar met een schuin oog gekeken. Wat is dit voor een duif. Ze had slecht geruid. Ze leek op de heks met een bezem. Nu, ze is volledig uitgeruid, staat er een prachtig exemplaar in het hok. Om de vingers bij af te likken. Of het een goede is moet nog blijken. Maar afgaand op de uitstraling wordt het wel wat denk ik. Zij moet maar aan een kleine doffer gekoppeld worden. Ze is nogal uit de kluiten gewassen namelijk. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.