Terug

Afgelopen zaterdag hadden wij een combinatievlucht. Voor de jonge duiven misschien wel een vreemde gewaarwording. Terug van 440 naar 160 kilometer. Misschien wel de reden dat met name de jongen van de gewone tour het er bij lieten zitten. Alhoewel, bij ons in de club was toch een liefhebber die ze wel heel goed kreeg dus misschien was er iets anders aan de hand. Ook bij mij is momenteel het virus dat one eye cold veroorzaakt aanwezig. En niet alleen bij mij hoor ik. Er zijn verenigingen die overspoeld worden met dit. Toch merk je weinig van andere liefhebbers. Ze houden het liever voor zich. Tegen een virus kun je niet kuren o.i.d.. Ik sproei iedere dag de duiven met balance en het moet gezegd, het blijft binnen de perken. Af en toe een exemplaar maar meer ook niet. Aangetaste duiven kun je gewoon spelen hoor ik wel eens. Ik doe dit niet. Vooral duiven die al genoeg ervaring hebben kun je beter laten zitten. Jongen voor de natour kun je eigenlijk niet zitten laten. Iedere vlucht dat ze niet mee gaan is een gemiste kans. Hier is leren meer het doel dan prijsvliegen alhoewel dit laatste mooi mee genomen is.

Venlo jong.

Werd dus een tegenvaller. De vlucht zelf was prima. Wel een late lossing maar dit kon simpelweg niet anders vanwege slechte omstandigheden in Venlo. Slechts 2 van de 7 duiven wisten te prijzen en dat was niet best. Gelukkig wel een van mijn aangewezen duiven en dat was dan de enige meevaller van dit. Mijn eerste was de 109. Die vond het nodig om bijna 2 minuten rond te blijven toeren samen met eentje van de natour. En ja, 2 minuten is op de prijslijst een hele serie voor laten gaan. Overigens is de 109 wel een hele goede duivin. Zij komt uit een duivin van comb. O. en een doffer van Tonny S. Zij heeft nog maar 1 keer gemist. Overigens waren wel alle duiven snel weer terug. Wat een verschil met de natour. Concours met de jongen duurde 10 minuten. Bij sluiting waren van de 300 natourduiven, slechts 9 geklokt. Kwestie van ervaring. Toch nog een duif verspeeld. Een duif die de week ervoor vanuit Reims nog wist te prijzen. Gesneuveld? Ik denk het.

Venlo Natour.

1,2 en 3 was het eindresultaat. Met de kanttekening dat tussen de eerste 2 en nummer 3 bijna 5 minuten zat!!!. Vooruitvliegen op zo’n korte vlucht maak je niet veel mee. Alhoewel, op Kalkar had ik ook een die 2 minuten voor de rest aan vloog. Dezelfde duif was nu mijn 3e duif en vloog technisch gezien nu ook weer een eerste. De eerste 3 komen allemaal uit duiven van Jan W. Toch opvallend. Bijna alle duiven van deze liefhebber vliegen in de kop. Wel vroeg dus maar in de breedte klopte het niet. Net 1 op 3 mijn prijs gepakt. Misschien toch een terugslag. 

Komend weekend.

Staan 2 vluchten op het programma. Champagne en Tongeren. Eerst leek alle twijfelachtig aldus de weersvoorspellers. Nu, op het moment van schrijven, lijkt het allemaal mee te vallen. Mijn 4 beste jonge duiven gaan mee op de laatste vlucht voor de jongen. De soep is dun maar meer ballen heb ik hier niet voor. De rest gaat, als het kan, mee op de natour. We gaan het zien. Allemaal succes.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.