Verbouwen

Na mijn bezoek van M., die mijn hok kwam inspecteren, hebben we een plan gemaakt. Zoals eerder vermeldt is het windbreekgaas verleden tijd. Hierdoor zijn de duiven beter geworden. Tenminste, de resultaten werden beter. Alleen nog doortrekken tot in 2020. K. gaat mij helpen met het creëren van een duivinnenhok.  Eentje waar ze op schapjes zitten zonder dat ze elkaar kunnen zien. Op de bodem komt een soort schuine bodem zodat aanlopen bijna onmogelijk is. Daarnaast wordt volgend jaar ook met doffers gespeeld. Dubbel dus maar de kans is groot dat na een paar weken alleen de duivinnen nog mee gaan. 

Nat.

DE mest van mijn duiven is de laatste tijd een beetje aan de natte kant. Uit onderzoek bleek dat van ziekte geen sprake is. Misschien iets met de rui o.i.d.?. Een paar dagen electrolyten in de waterpan en de mest is al weer een stuk beter. Zelf denk ik dat het zo weer terug komt.  Door het weer van afgelopen week ia alles sowieso een stuk natter. 

Fondduif.

Deze week stonden de beste eendaagse fondduiven op Pipa. Je hoeft alleen maar naar de afstanden te kijken om te zien welke duiven uit Noord Nederland komen. T.o.v. de rest moeten de Noordelijke duiven in de meeste gevallen meer kilometers maken. Als je dan een duif binnen de beste 10 hebt staan, petje af voor de gebr. S.

Op stap.

Het heeft lang geduurd maar sinds lange tijd op stap geweest voor een interview . G.K. belde mij met de vraag of ik naar Ermerveen wilde. Team K. was grootmeester 2019 geworden op de marathon. Als je lange tijd niets geproduceerd hebt moet je eerste weer papieren kilometers maken. Het eindresultaat is in mijn ogen goed te noemen en u kunt het binnenkort in het Spoor lezen. 

Taart.

En dan geen gebak maar de zogenaamde vluchten. Worden bijna geen duiven verspeeld hoor ik. Ook hier blijkt dat met een wind uit Zuidoost tot Oost en geen ervaring, de verliezen behoorlijk op kunnen lopen. Na juli zouden de verliezen minder zijn. Blijkbaar spelen meer factoren een rol. Zeker is dat duiven 100% gezond moeten zijn. Hoe de 2017 pilot in onze afdeling zo goed kon gaan is  wat de huidige verliezen aan gaat, ook een raadsel. Toen werden nagenoeg geen duiven verspeeld. Met volle containers naar de losplaatsen, hoe lang gaat dit nog weer duren. Want door de vele concoursen hebben vluchten qua uitstraling, veel moeten inleveren. 

De bal gaat rollen.

Vanavond moet mijn cluppie weer aantreden. Werk aan de winkel. Afgelopen zondag kwam de grootste club uit Rotterdam op bezoek. Door, in mijn ogen, klasse justitie werd veel teveel tijd bijgetrokken. Net in de blessuretijd van de blessuretijd werd gelijk gemaakt. Hoe raar klinkt het dat bijna 8000 toeschouwers, inclusief mijzelf, gelijktijdig beginnen de vloeken en te knetteren. Achteraf blijkt het een stukje onrecht maar kon een verdediger ook de hand in eigen boezem steken. De bal verkeerd uit verdedigen. Het lijkt wel duivensport. Iemand de schuld geven van iets waar jezelf ook wel iets aan kon doen. Overigens krijgen wij iedere wedstrijd de complimenten over hoe we met de uitsupporters en spelers om gaan. Vrijheid, blijheid houden we bij onze FC graag in ere. Een stukje Drentse nuchterheid komt hier zeker bij van pas.  En nu maar hopen op 3 punten. Die hebben we dringend nodig. Allemaal een mooi en goed weekend. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.