Vrijdag, 10 mei 2019

Zonder.

Het lijkt niet best. Het weer, daar heb ik het over. Voor komend weekend hadden de Belgen al besloten om naar zondag uit te stellen. Maar, het is een voorspelling en in glazen bollen geloof ik niet. Zoals het nu lijkt, afgaand op de voorspelling, wordt het de eerste keer dat ik mijn duiven niet thuis zie komen. Mijn cluppie moet voetballen in Tilburg en dat laat ik niet over gaan. Heb dit voetbalseizoen alle wedstrijden van Emmen gezien, uit en thuis. Voor de duiven maakt het niet uit of ik nu wel of niet in de tuin zit. De klok doet zijn werk. Misschien gaat het wel beter als ze mij niet zien. Met duivenvriend Kees wat dingetjes door gesproken als ze zondag los komen. Dit is geen probleem. Toch mooi dat je zulke mensen om je heen hebt. Maar nogmaals, het is een voorspelling. Voor hetzelfde geld krijgen we morgen een prima vlucht en is al het voorgaande niet van toepassing. In ieder geval gaan ze alle 19 mee. 

Anders.

Na het debacle van afgelopen week heb ik alles drastisch omgegooid. Na jaren vaan aandringen heb ik het systeem van volle bak bij mijn doffers maar toegepast. Het moet gezegd, het is wennen. Ik heb normaal gesproken een hekel aan niet luisterende duiven. Dit zal wel niet weg gaan maar als je de klep open zet en je gaat in de tussentijd eten of iets anders doen waarbij je het hok niet ziet, dan is het prima te doen. Afgelopen weekend viel mij bij het inzetten al op dat het echte Chiletteduiven waren. Scheermessen!!!. Ik weet niet hoe ze er nu bij zitten maar minder kan niet. In ieder geval weet ik dat ze de tank nu vol moeten hebben. De hele week All in one met daarbij een vleugje vandenabeele. Of het voldoende is geweest zal dit weekend moeten blijken. Meer kan ik hier niet aan doen.

Jongen.

Die beginnen nu een beetje in koppel te vliegen. Nog niet zo als het moet zijn maar het begint er op te lijken. Het is allemaal even wennen. Begonnen met de bezem en geëindigd met de vlag. Een hele sprong voorwaarts. Maar het is te laat voor de normale vluchten met de jongen. Ik zie ze niet in 4 weken tijd uitgroeien tot volwaardige postduiven die deel kunnen nemen aan vluchten. Misschien is later instappen een optie maar dan wordt het wel bijna 200 kilometer om te beginnen. In feite vervalt deze optie dus. Daarnaast kun je tot aan de natour met oude duiven blijven spelen. De jongen zijn nu nog gedeeltelijk kaal vanwege de verduistering. De 2e groep wordt nog niet verduisterd. Die zijn nog helemaal niet buiten geweest. Eerst lekker eten en uitgroeien om daarna pas met de grote wereld kennis te maken buiten het hok. 

Wel beste mensen, allemaal veel succes en pak ze.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.