Vrijdag, 17 mei 2019

Vrij.

Dit weekend voor mij geen duivensport. Duiven blijven maar thuis. Baas zit niet lekker in zijn vel en heeft geen zin meer in duiven op dit moment. Diverse redenen liggen hier aan ten grondslag. De meest voor de hand liggende is de mening van sommige liefhebbers. Man oh man, wat een verstand hebben sommigen. Of beter, geen verstand. Een simpel voorbeeld. U bent bedrijfsleider bij de Praxis en u ziet op een gegeven moment de bedrijfsleider van de Gamma bij u in de winkel personeel staan te werven. (Goed winkelpersoneel is schaars) Bijna ondenkbaar en niet voor te stellen maar in de duivensport gebeurd dit gewoon. In een vereniging oproepen om vooral naar een nieuw op te richten vereniging te gaan. Hoe haal je het in je hoofd!!!!!!!.

Nieuw.

Nu wij het het er toch over hebben, mocht u interesse hebben in iets anders, in Emmen is men bezig een nieuwe vereniging op te richten. PV Sfeerrijk Meerdijk o.i.d. Om lid te kunnen worden moet u wel tegen een “Stootje” kunnen. Een kniesoor die daar op let!!.

Jongen.

Die vliegen mooi in een koppel. Woensdag hadden ze overigens wel geluk want een roofvogel verstoorde het vliegfeest. Normaal gesproken zijn postduiven de sjaak maar ditmaal was het een houtduif die slachtoffer werd. De duif bracht het er levend van af maar legde later op de dag toch het loodje. Geluk voor mij, pech voor de houtduif.

Gezond.

Afgelopen maandag voor controle van de duiven naar Aldert geweest. Op een lichte ontsteking van de bovenste luchtwegen na niets aan het handje. Volgens Aldert komt dit door de huidige weersomstandigheden. Een weekje rust is onder deze omstandigheden prima. Kan ik mooi de duiven resetten. Wat overigens wel op valt is het slecht presteren van mijn overjarige doffers. Blijkbaar is het moeilijk om na een een pauze weer op gang te komen. Wind mee wil nog wel maar kopwind is een ander verhaal. Het zijn met name enkele late jongen van afgelopen jaar die voorop komen. Duiven die alleen natour hebben gehad zijn nu iedere keer het eerst op het hok. Vreemd dat duiven met de minste ervaring, het snelst terug zijn. Het is misschien wel een verklaring voor het matige optreden van mijn duiven. Opvallend is het wel in ieder geval. Ik kan wel stellen dat het verplaatsen van de goede vliegduiven naar het kweekhok en het verspelen van veel jonge duiven zo zijn impact op een duivenbestand heeft. Over duiven verspelen, afgelopen zondag kwam met een laatkomer van zaterdag een duiven mee. Na een dag weg jagen, wat niet lukte, de duif maandag maar binnen gelaten. Een prachtige duivin. Het ringnummer gecontroleerd en dit deed mijn wenkbrauwen fronzen. Een duif van mij zelf die ik afgelopen jaar op de rampvlucht verspeeld had. In blakende conditie!!!. Chipring nog om. Duivensport, een mooie maar soms rare hobby

  

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.