Vrijdag, 28 juni 2019

Actueel.

Een website is mooi. Maar dan moet je de site wel actueel houden vind ik. Misschien dat u denkt, die zet wel heel veel op zijn site maar dit zit blijkbaar in mijn genen. Vind het mooi om te doen. Leest u de Duif??. Nee, dan mist u iedere week interessante Artikelen van A.S. en W.d.B. De laatste is nieuw, wat schrijven betreft, maar zijn bijdrages zijn om van te smullen. Daarnaast ook nog leerzaam. Voor mij zelf scan ik ze in en maak der een digitaal album van. Kan ik alles nog eens nalezen. Deze week schreef W over hoe hij zijn jongen begeleidt richting het seizoen. Naast goede duiven, en die heeft hij, moet je beschikken over veel inzet en vooral vrije tijd. Vooral niet lang wachten met opleren. Hij neemt jongen van 8 weken mee met de grote groep om te lappen. Onder goede omstandigheden, dat dan wel. De duiven moeten er klaar voor zijn. Dit moet je kunnen zien en voelen zeg maar. Omdat met het nieuwe vliegprogramma veel liefhebbers in tijdsnoot kwamen zijn nu op veel hokken de rapen gaar. Of beter gezegd, de meeste jongen foetsie. Duiven die na ziekte nog niet genoeg aangesterkt zijn gaan te vroeg de mand in met alle gevolgen van dien. Ik weet het, iedereen wil spelen maar doe dat niet ten koste van alles. 

Dit weekend.

Kunnen de zonaanbidders weer de tuin of het water opzoeken. Zon overgoten wordt het. Voor mij hoeft dit allemaal niet meer. Vroeger, de jaren beginnen ook bij mij te tellen, lag ik veel in de zon en kon ik hier goed tegen. Nu zit je het liefst in de schaduw. Lekker potje bier op de tafel naast je en af en toe een slokje. Mmmmm. Maar wat betekent dit voor onze duiven. Vinden die het allemaal wel mooi. Helaas zullen wij dit nooit weten. Maar die Zuidoosten wind????. Let maar eens op, het wordt een vreemde vlucht. Ik hoop dat mijn kleine ploegje toch iets laat zien. Maar dit seizoen hebben de meesten het niet, dat is wel duidelijk. Allemaal succes.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.