Vrijdag, 3 mei 2019

Koud.

Verder hoef ik niets te zeggen. Geen weer voor duiven maar wel een vlucht van bijna 300 kilometer. Of dat goed is voor duiven??. Geleerden zeggen dat duiven goed tegen de kou kunnen als de afstanden niet te groot zijn. Het zal zo zijn maar over afstanden van 300 kilometer wordt met geen woord gerept. We gaan het mee maken. Ze worden morgen geconfronteerd met Hagel, natte sneeuw, regen, onweer en (de grootste spelbreker) een harde wind uit Noordelijke richtingen. Persoonlijk zeg ik, ga niet te ver. Het seizoen is nog lang. Maar ingewijden zeggen dat duiven kilometers moeten maken voor de aankomende fondvluchten. Klopt ook maar de meeste liefhebbers spelen geen fond en zien dus met argusogen zulke vluchten als morgen tegemoet. Voor mij hoeft het in ieder geval niet. Duidelijk is ook dat de lossingsverantwoordelijken het allemaal niet gemakkelijk hebben. Mooi weer is geen probleem maar complexe omstandigheden als morgen kunnen roet in het eten gooien. Succes in ieder geval

Goed.

Dat is de vraag. Heb je ze goed of niet. Afgaand op het gedrag en de daarbij behorende training lijkt het van wel maar zeker weten doe je het nooit. Een bui hagel op de kop en je staat met een drup aan de neus te wachten in de tuin. Maar let op, de toppers hebben morgen allemaal duiven op tijd. Geen twijfel mogelijk. War op viel dat ik ineens 19 duiven in mijn hok heb terwijl 18 stuks zaterdag terug zijn gekomen. Maar welke vreemde of late thuiskomer er nu in het hok zit weet ik niet. Dit geeft overigens wel aan hoe ik in de duivensport sta op dit moment. Het is niet meer prio nummer 1. Vroeger kende ik blindelings alle duiven op het hok. Nu een enkeling en dat is niet goed!!. Een goede, gemotiveerde liefhebber kent zijn duiven. Misschien dat het aan de leeftijd ligt. Zou kunnen. IK denk, kijkend naar bepaalde situaties de laatste tijd, zal het ook niet beter worden. Wat lopen er een idioten op deze aardbol rond. En ook nog los ook.

Jongen.

Die zijn nu 2 weken los. Ik heb ze geteld en niet alles is nog aanwezig. Een paar hebben de vrije natuur verkozen boven een verblijf in een mooi hok aan de Boonackers. Welke weet ik niet. Vind ik ook niet belangrijk. De 2e ronde heb ik deze week afgezet en kunnen nu acclimatiseren in hun nieuwe onderkomen. Eerst voldoende eten en daarna op de lepel gevoerd. Luisteren is de basis van conditioneren. Slenteren is voor groep 1 volgende week afgelopen. Die gaan de lucht in zeg maar. 

Voor komend weekend iedereen succes. 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.