Vrijdag, 5 juli 2019

Duivinnen.

Ik ben in principe een echte duivinnenspeler. De laatste jaren, op 2018 na dan, ging het prima. Dit jaar alleen met doffers maar dit is geen succes. Op de jaarlingen na dan. Die doen het redelijk maar ook niet meer dan dat. DE jaarling duivinnen heb ik sinds een week of 3 bij de jongen in en trainen volop mee. Voor de 2e tour om in te spelen. Afgelopen week was duivenvriend P. bij mij en zij, waarom speel je ze komend weekend niet op de vitesse??. Niet over na gedacht maar wel een strak plan natuurlijk. Gistermiddag op tijd naar huis en de 6 duivinnen mee naar Coevorden, ongeveer 20 kilometer. Waren zo weer terug. Kortom, naast de 5 jaarling doffers ook 6 duivinnen mee om in te vliegen. Het zal dan ook geen beste uitslag worden vanwege deze duivinnen. En misschien ook wel door het slecht presteren van de doffers.

Het weer.

DE hele week prima weer om duiven te spelen. Net nu het weekend voor de deur staat wordt het in Noord Nederland niet al te best. Regen wordt zelfs voorspelt. Is dat erg. Nou, volgens mij niet zo erg als een Zuidoostenwind. Als de start maar goed is en de wind in de Westhoek zit valt meest de schade mee. Afwachten dus. Met de jongen is het denk ik in onze regio een ander verhaal. Die mogen na de ramp van 2 weken terug het opnieuw proberen. Het zal nu wel goed gaan omdat simpelweg de containers niet meer volgeladen worden en er dus legio zuurstof voor handen is. Maar, als alles opnieuw op elkaar in een container komt zou het zo maar weer eens mis kunnen gaan. 

Internet.

Gisteren een verhaal over verliezen met de jongen. Een reden hiervoor is als je kweekt uit slechte duiven die meest via internet, op papieren basis (stamkaart) gekocht worden. Nu is het een gegeven dat iedereen meer dan slechte dan goed heeft. Duidelijk!!!. Maar niet iedereen koopt via internet papieren tijgers. Die halen duiven uit goede koppels of kampioenen en gaan hier uit kweken. Ook zij verspelen massa’s. Zelfs uit bewezen kweekkoppels. Helemaal mis zal het niet zijn maar de stelling mist wat mij betreft zijn doel. Nee, volgens mij, en dat weet u zo langzamerhand wel, zijn verliezen grotendeels aan overvolle containers te danken. DE liefhebbers die aan de Oostkant vliegen in Zuid, zullen van goede huize moeten komen om kop te vliegen. Als ze tenminste nog mee doen. De trek, en de massa, zit nu aan de Westkant vanwege minder verliezen en dus meer duiven die daar moeten zijn. Voor veel jongen dus een mission impossible wat vroeg vliegen betreft. Allemaal succes

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.